Mat & Recept

Grov limpa med kvarg och frön

Något som jag har saknat på Kreta? Att baka! I förra veckan hängde jag en del i köket och bakade bland annat ett underbart bröd – grovt, saftigt, lätt att baka och klart på en timme!

Grov limpa med kvarg och frön:

4dl dinkel eller rågmjöl

2dl havregryn

2,5dl blandade nötter och frön (jag hade hasselnötter, solrosfrön och pumpakärnor)

2tsk bikarbonat

2 tsk salt

3dl kvarg + 1dl yoghurt eller gräddfil

1dl äppelmos

En skvätt havremjölk (eller annan vätska)

Gör så här: 

1. Värm ugnen till 175°.

2. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ihop med allt annat.

3. Smörj en brödform med lite fett och fyll sedan på med degen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

KLART!

Varmt bröd med smör och ost eller jordnötssmör…yummi.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply