Tankar & Ideér

How to survive – Novembermörkret

Jag vaknar klockan 7 och det är kolsvart ute. Jag börjar jobba vid 9 då är det äntligen ljust. Dagen går och när jag lämnar jobbet vid 17:30 är det så mörkt att jag knappt ser min egen hand framför kroppen. Varje år reagerar jag likadant i November. Jag CHOCKAS av mörkret som så tydligt fyller stora delar av min dag.

Mörkret – i vanlig ordning har du smugit dig på och tagit alldeles för stor plats i mitt liv. Det är egentligen inte mycket jag behöver för att fungera som människa. Kärlek, Aktivitet, Mat och SOL vill jag säga är min fyra viktigaste pusselbitar i livet. Vad gör jag då i detta land?? HUR kan vi leva i detta mörker? Min teori är att vi anpassar oss väl till den miljön vi befinner oss i, många påverkas säkert inte alls men jag tror inte heller att jag är ensam om att fyllas av oro och en tyngd när mörkret blir så påtagligt.

 

Förtränger vi känslan av mörkret resten av året? Lever vi på det solljus vi får under andra halvan av året i det här landet?

Det kommer inte vara många fler November-månader som jag spenderar i Svearike… Om jag får möjligheten att befinna mig på sydligare breddgrader så kommer ni hitta mig där. MEN just nu är jag här, mitt i Novembermörkret.

How to survive mörkret?

  • D-vitamin, knapra D-vitamin dagligen, ett MÅSTE när du inte exponeras för solljus. Från den 1e till den 13e har det alltså varit ELVA soltimmar i Stockholm, ELVA….
  • Var ute i naturen. Ut i dagsljuset, andas frisk luft!
  • Träna. Motionera, rör på dig, få igång flödet i kroppen!
  • Boka en resa? Om du kan – fly landet!! Vad tror ni jag planerar… hmm… I’am coming for you love (sun).
  • Titta tillbaka, njut av dina minnen från sommaren – här kommer några av mina favoriter (på mig själv hehe) från den underbara sommaren vi hade i år ->

Mitt bästa badställe… kolla ljuset!!

Vad jag behöver? Svar: Varma klippor

Kolla vad glad! <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply