Mat & Recept

“Varför äter du vegetariskt?”

I tre år (IDAG) har min kost bestått av vegetarisk mat. Den 15:e januari 2016 bestämde jag mig för att sluta äta kött av alla slag. Sen dess har jag inte saknat det en sekund. Idag äter jag det min kropp och mitt huvud mår bra av, för det mesta…

Under de senaste tre åren har jag ätit på lite olika vis. Det som har varit mest aktuellt har varit en lakto-ovo-vegetariskt kost (äter ägg och mejeri) men även veganskt i vissa perioder, rawfood i vissa, fisk och skaldjur har kommit och gått. I dag har jag landat i kosthållning jag själv tycker känns väldigt bra för min kropp, mitt sinne och min själ.

Min kosthållning

I dagsläget äter jag vegetariskt – massor grönsaker, rotfrukter, bönor, frukt, men även fisk, ägg och ost (finns en benämning på det också – pescetarian). Utesluter till stor del mejeri då min hy inte mår bra av så mycket vassle. Sen älskar jag ost… Lägger inte för stor vikt på hur mycket jag äter utan snarare ATT jag äter och att det då innehåller massor näring och nyttigheter.

80% för kropp och sinne 20% för själen

80% (ibland mer, ibland mindre) av det jag äter är för kropp och sinne, sånt min kropp mår bäst utav helt enkelt. Men sen finns det en del av mig som njuter av gottigheter – det vill säga choklad, bakverk, fett, rödvin etc… Har bestämt mig för att inte förbjuda något, allt går bra att äta i liten (eller stor) mängd. För att njuta av en nybakad kanelbulle från Mr.cake eller äta en halv chokladkaka till teet är som balsam för min själ haha. Att äta sånt som tillfredställer min själ gör mig bara gott. EN GLASS I SOLEN!!! Tackar inte nej till fika, äter och NJUTER <3

Har under tidigare år förbjudit så mycket mat… skulle inte göra så mot mig själv idag för mitt psyke far bara illa av att vara så “sträng” mot mig själv.

Varför äter du vegetariskt? 

Kommer vi slippa den frågan 2019?… Varför äter inte alla mer vegetariskt? Jag vågar säga att det inte finns någon finare investering du kan göra mot dig själv och den här jorden som du strosar runt på dagligen än att välja mer vego!

Här i Stockholm är det extremt enkelt och tillgängligt att äta vegetariskt/veganskt, I LOVE IT!

Är du inte helt såld på det här med vegetarisk/vegansk kost än? Kika på dokumentärerna What the Health och CowSpiracy…

Vad jag äter i veckan:

Potatis, morötter, paprika och zuccini bakade i ugnen med olivolja och fetaost + hummus och koriander

HIMMELRIKET!!

Tomatsås med tonfisk, fetaost och bönpasta

Vilken skönhet, detta har jag i matlådan ikväll <3

Tofusallad. Det här åt jag på Eatnam på Odenplan, helt min smak!

Asiatisk sallad på Mahalo – hälsocafét

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply