Yoga

YOGA – Snygga poser på instagram!

Yoga har blivit en stor del av min vardag. Nu i Januari vågar jag säga att jag har yogat varje dag. Planerar mina dagar utifrån när, var och hur jag ska utföra min praktik – för att känna mig i balans. Har under de senaste veckorna börjat fundera kring begreppet YOGA och landat i att för mig är det ett sätt att leva, ett förhållningssätt gentemot mig själv men även de omkring mig.

Yoga KAN vara en snygg pose på en bild men det kan också vara ett urval av dina favoritpositioner som du gör hemma på din matta 10 minuter innan du går och lägger dig. Det kan vara att du startar dagen med en meditation eller går på en flödande vinyasaklass på lunchen. Det kan vara ett medvetet andetag någon gång under dagen eller en stund i tystnad mellan dina möten. Du behöver inte vara vig, du behöver inte känna dig lugn – det är helt okej att känna sig rastlös och att det går för långsamt. Du behöver inte vara på ett visst sätt för att kunna yoga. Med ett öppet sinne och en tanke om att det kommer ge dig något gott räcker gott och väl. 

VAD ÄR YOGA?

Begreppet YOGA står för FÖRENING (unite). Att hitta en koppling mellan kropp, sinne och själ för så småningom komma sig själv närmare. Att förena sin kropp och sitt andetag en stund.  Lära sig hur man själv fungera fysiskt och mentalt. Att fysiskt utöva asanapraktik för att någon gång kunna dra nytta av att du kan lugna kroppen genom att andas och röra dig i vissa mönster. Du kan praktisera yoga överallt och det behöver inte se ut på ett visst sätt.

Yoga på Instagram

Några av er följer mig säkert på Instagram (fannyelgstrand). Där dyker det med jämna mellanrum upp bilder när jag står på huvudet, sitter i en lotus eller gör någon annan konst. ÄR DET YOGA? För mig har det varit det och kommer med säkerhet fortsätta vara det också. Har den senaste månaden många gånger hört “yoga is not about a beautiful pose on a beach”… Det får mig att 1. känna mig träffad och 2. känna någon typ av självkritik mot mig själv… (inte den känslan som yoga bör väcka? Då ALLT handlar om acceptans mot sig själv och andra?) Är det den bilden av yoga jag vill förmedla? Hmm… jag vill väcka ett intresse! Om jag kan få någon som aldrig har yogat innan att kika på en video eller gå på en klass och bli INSPIRERAD så är jag helt nöjd och jag kommer inte skämmas inom “yogavärlden” för att jag förmedlar det genom estetiskt vackra bilder! Det är sällan som jag kastar upp ett ben i en dancerpose hemma på mattan eller går upp i någon brygga kl. 06:30 en onsdag morgon när jag landar på min matta… Men det tror jag att de flesta som läser det här och som följt mig ett tag förstår.

Bend so you don´t break

För mig har det blivit ett förhållningssätt till livet. De stunder när jag har tappat min yogapraktik har jag även tappat bort mig själv. Att kunna ha yogan att luta mig emot, ett sätt att ta mig hem till mig själv igen. Idag studerar jag en 200h teacher traing med grunden i Hatha yoga. Lär mig så mycket om yoga men även om livet och mig själv. Underbart men också lite läskigt och stort då det väcker mycket tankar. Som den här – vad är yoga för dig?

Idag har yoga för mig varit 90 minuter restorative på studion där jag yogar. imorgon ska jag själv leda en klass och sedan gå på en Vinyasaklass på lunchen, då ser min praktik helt annorlunda ut och det är HELT OKEJ.

TYCK VAD DU VILL så länge du yogar 😉

Om shanti /Fanny aka YogaGirl 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply