Tankar & Ideér

Vintertorr hud – nej tack

Att det är svinkallt i Sverige för tillfället är det väl ingen som har missat. Jag traskar omkring i tre tröjor, dubbla byxor och fryser ändå varje dag. Hmm inte riktigt min melodi då jag helst springer runt utan kläder… Något annat som är ett faktum när det är så här kallt är min vintertorra hud.

En torr hud både på kroppen och i ansiktet PLUS ett kruttorrt hår så fort det blir några minusgrader är inte det jag önskar. Vill ju känna mig återfuktad och len! Så efter mina 21 vintrar (okej säg de senaste två) har jag kommit fram till att det handlar om att återfukta mycket, inifrån och utifrån för att huden och håret ska kännas något piggare under vintern.

Här kommer mina favoriter och tips för vintern 2019!

Håll dig återfuktad hela vintern

  1. Med OLJA! i alla dess former adderar jag olja hej vilt för tillfället.

Här nedan ser ni bild på vilken olja jag använder i ansiktet, till håret och självklart även till huden. Lite olika varianter som är anpassade till sitt område. Ansiktsoljan har jag använt i flera år och ÄLSKAR den, använder den året runt men just nu i högdos! Till håret har jag två favoriter som jag mixar beroende på om håret är blött eller torrt. Sen en ny serie från Weleda som jag totalt dyrkar, så skön!

2. Drick mycket vatten!

Återfukta dig själv inifrån genom att fylla på med mycket vatten under dagen. När det är kallt ute (och inne) blir det inte lika naturligt att hinka i sig massor vatten som under sommaren…

Ansiktsolja från märket moonsun! Har köpt min på Paradiset i Stockholm men finns på utvalda butiker och även att beställa på nätet. Bra investering!

Hårolja för mina torra lockar är guld! Mina två favoriter för tillfället.

Min nya serie från Weleda. Duschkräm, kroppsolja och en fet kräm för extremt torra ställen – använt den i hela ansiktet några dagar haha… kanske inte är att rekommendera men SÅ SKÖNT! Doftar citrus – som på ett spa!

Hoppas du hittar en favorit som håller dig återfuktad hela vintern här i Sverige!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply