Tankar & Ideér

Ge förkylningen en skjuts i rätt riktning

“Jag blir inte sjuk”…okej det händer tydligen mig också. Den här vinterinfluensan är visst ett faktum och jag sprang rakt in i den efter min helg hemma i Linköping. Jag är extremt dålig på att vara sjuk, gör allt för att bli frisk så fort som möjligt så här nedan kommer mina bästa “bli-frisk-fort-tips.

Har nog gått runt med ett virus i kroppen ett tag så det var nog lika bra att det bröt ut nu. Vill säga att mitt immunförsvar jobbar absolut med mig. Idag tycker jag att allt känns lite lättare men har legat nerbäddad i tre dygn, själv i min lägenhet = offerkoftan har varit tung 😉 Som självutnämd hypokondriker har jag idag varit på vårdcentralen för att försäkra mig om att jag inte är döende…

Har förstått att det inte bara är jag (??) som är genomförkyld just nu. Hör mina grannar hosta i trapphuset och vågar ju knappt kliva in i tunnelbanan (smittans budbärare). Jag har accepterat att jag är förkyld trots att jag ALDRIG blir sjuk? och gjort mitt bästa för att jag ska bli frisk fort – det vill säga ätit och druckit sånt som hjälper kroppens läkningsprocess. 

Vad jag dricker och äter för att hjälpa förkylningen i rätt riktning

Mängder med varmt vatten men citron, honung och ingefära. Ha i honungen när vattnet svalnat något så behåller honungen sina goda effekter.

Frukt och bär – detta har egentligen mest en förebyggande effekt då det är bra med vitaminer men det KÄNNS ju bra att boosta med goda apelsiner och svenska blåbär.

Soppa – gjorde en grön ärtsoppa i tisdags som jag levt på de senaste dagarna. Gröna ärtor, lök, vitlök, grön curry, kokosmjöl, vitt vin, chili, curry och buljong.

Den magiska chokladdrycken – läste något om att choklad hjälper mot förkylning, detta har jag hållit fast vid haha. Koka upp havremjölk, kakao, en ruta mörk choklad 70%, honung, kanel och chili. Funkar lika bra varmt som kall! 

Glass – varvar varma koppar te med vegansk glass. Känns bra för själen. Oatlys havreglass eller Ben & Jerrys veganska peanut butter är favoriterna.

Sen handlar det ju mest om att VILA…vilket inte är min starka sida. Hoppas vara uppe på pigga ben snarast! Om du är krasslig – massor kryakramar från mig <3 

Grön ärtsoppa, en solklar vinnare!!

 

Den magiska chokladdrycken!!

 

Outfit of the week…

You Might Also Like

1 Comment

  • Profilbild
    Reply
    Mamma ❤️
    31 januari, 2019 at 16:09

    Mycket bra tips! Jag tror att choklad hjälper mot det mesta ?.

  • Leave a Reply