Ge bort ett “må bra-ägg” till påsk?

Foto: Pixabay

Påsken är på ingång, en av högtiderna då vi i Sverige konsumerar mest godis på hela året. Ägg fyllda till bredden med socker har sin charm, men om du får välja att designa ditt eget ägg utifrån vad kroppen, sinnet och själen mår bra av – kanske det finns utrymme för något mer än bara godis?

Om ett godisägg får stå för helgens sockerintag, kan ett annat ägg fyllas med de där må bra-sakerna. Hur bra låter det inte med ett ägg till dig själv eller någon du tycker om, som behöver pyssla om sig själv lite extra?

Fyll ditt må bra-ägg med:

Tacksamhetslistan – vad passar inte bättre än att stanna upp och reflektera lite extra över vad eller vilka du är tacksam över? En lapp med 10 punkter som du snällt får fylla i under helgen. Skapar välbefinnande, god energi och förhoppningsvis tacksamhet hos någon nära om du vågar dela din listan med hen.

En boost för hyn – en härlig ansiktsmask som du kan pigga upp huden med (efter allt godis).

En stund för meditation – avsätt tid för dig själv när du får utrymme att andas några djupa andetag och stanna upp. Viktigt för både dig själv och dem runt omkring dig.

Din favoritgodis/choklad – välj med omsorg vilket godis du vill äta i helgen. Något ekologiskt eller en choklad av finare slag som är snäll mot både kroppen och planeten!

Så…vad behöver du till helgen? Lyssna inåt och anpassa ditt må bra-ägg utifrån dina egna behov just den här veckan. Är det en extra lång promenad på långfredagen? Go for it! Är det att äta extra många ägg hela helgen? Go for it! Är det en helg utan måsten och bestyr, GO FOR IT!

Livet bör firas – passa på när det nu är en högtid på intåg!

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.