Hårstylisten Nina Nordblom tipsar: “Så sköter du om ditt sommarhår”

Få alla profsstips om hur du bäst sköter om ditt sommarhår här! Foto. Pixabay.com

På sommaren vill man känna sig fin, men solens UV-strålar och saltvatten torkar ut håret. Därför är det viktigt att förebygga slitage med vårdande produkter med solskyddsfaktor: ”Bär gärna en sjal eller hatt när det är soligt ute!” tipsar hårstylisten Nina Nordblom på Studio Levels.

Nina förklarar att cirka 70 % av kroppsvärmen kommer från huvudet på natten, när vi sover. Och när det är varmt och fuktigt utomhus bör vi inte tillsätta ännu mer fukt, utan istället stärka upp håret med vårdande produkter som innehåller både protein och solskyddsfaktor.

– Skölj! Borsta inte håret när det klibbar ihop när det är varmt. Att dra och slita i håret sliter på hårkvalitén. Det är smartare att gå rätt in i duschen och skölja ur stylingprodukter och smuts, förklarar Nina.

– Tänk på att du inte alltid behöver schamponera, utan många gånger räcker det med vatten och balsam. Schampo tar bort fett. Vatten och balsam tar bort smuts.

Under sommaren slits håret som allra mest. Då är det ännu viktigare att klippa sig regelbundet.
– Det bästa är att klippa sig var 6:e vecka och boka din frisörtid i god tid, så att du slipper stå där med hårpanik och inte få tid hos frisören du brukar gå till, avrundar Nina.

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.