Nu startar MammaCirkel: “Tänk dig en föräldragrupp på BVC, fast där fokus ligger på dig och inte på bebis”

– Anledningen till att jag startat MammaCirklarna är att jag vet hur lätt det är att man bara kör på. Det är hela tiden fullt upp med barnen och även om det är underbart så är det jäkligt tufft också. Man glömmer lätt bort sig själv bland alla måsten med jobb, fotbollsträningar och blöjbyten. Med du är också viktig. Du är också värdefull och värd att må bra. Och det vill jag ge till alla mammor, den känslan och insikten. Du är viktig och värdefull!

Nu startar I am ready´s mammabloggare Annika Larsen MammaCirkel, en kurs på 5 tillfällen där du får de verktyg du behöver för att prioritera dig själv – lära dig lyssna på din kropp, följa ditt hjärta och lita på magkänsla.

MammaCirkel – höstens mammaboost! 

Att vara mamma är den viktigaste rollen i livet. Men för att få energi till att vara den där “supermamman” vi alla vill vara, behöver du först må bra själv.

– Man glömmer lätt bort sig själv bland alla måsten med jobb, fotbollsträningar och blöjbyten. Med du är också viktig. Du är också värdefull och värd att må bra. Och det vill jag ge till alla mammor, den känslan och insikten. Du är viktig & värdefull, säger Annika som själv är småbarnsmamma med 4 barn. 

Hej Annika, berätta om MammaCirkel –vad är det och hur går det till?

– Tänk dig en föräldragrupp på BVC, fast där fokus ligger på dig och inte på bebis. Hur kan du göra för att ta hand om dig själv? Hur ska du äta, röra på dig, sova?

Varje träff har ett tema, precis som i min MammaCirkel. Vi kommer att gå igenom ätande, vila och återhämtning, rörelse, stress och acceptans. Glädje och DU. Allt handlar om dig. Vad gör dig lycklig? Vad mår du bra av?

Jag kommer inte att säga exakt hur du ska äta, träna, sova osv. Utan du kommer att få utforska, reflektera och hitta vad som passar just dig. Du får övningar att göra mellan träffarna och efter alla fem gånger kommer du att vara på god väg i din resa i vad som fungerar för dig, vad du behöver och mår bra av.

Under själva träffarna kommer vi bland annat att syssla med sharing, vi sitter i cirkel ibland två och två och delar med oss och lyssnar på varandras resa – du blir sedd och lyssnad på utan att bli dömd.

Varför behövs MammaCirkel? 

– Anledningen till att jag startat MammaCirklarna är att jag vet hur lätt det är att man bara kör på. Det är hela tiden fullt upp med barnen och även om det är underbart så är det jäkligt tufft också. Man glömmer lätt bort sig själv bland alla måsten med jobb, fotbollsträningar och blöjbyten. Med du är också viktig. Du är också värdefull och värd att må bra. Och det vill jag ge till alla mammor, den känslan och insikten. Du är viktig och värdefull!

Alla älskar vi våra barn, i det råder ingen tvekan! Men fyrabarnsmamman Annika vet hur tufft det kan vara att balansera mammarollen med resten av livet. Kärleken till barnen till trots.  “Det är viktigt att inte glömma bort sig själv och bortse från sitt eget värde och de egna behoven”, säger Annika som utbildat sig till Holistisk Coach och hälsoinformatör med inriktning barn och unga. 

Vilka verktyg kan man förvänta sig att få?

– Vi kommer jobba med att reflektera, skriva och dela med oss. Fantastiska verktyg som gör att du lär dig lyssna på din egen kropp, ditt hjärta och din magkänsla.

Du kommer även att upptäcka vad du egentligen mår bra av och hur du tar hand om just dig på bästa sätt. Vi är alla olika och behöver olika saker.

Kan alla mammor vara med? 

– Alla mammor kan vara med, nybliven mamma, flerbarnsmamma, gravid. Du behöver inte heller må dåligt eller tycka livet är pest och pina för att vara med. Även om det är okej det också. Du kanske helt enkelt bara vill fokusera på dig själv för en stund. Ta hand om dig själv också.

Får bebisar och barn följa med?

– Självklart får bebisar och barn följa med, här är alla välkomna!

Finns det en fortsättningscirkel?

– Ännu finns ingen fortsättningscirkel men det kanske kommer. Däremot så kan man välja att gå hos mig där jag coachar dig privat. Sen kommer vi ha en facebookgrupp där vi kan fortsätta följa varandra och där jag finns tillgänglig för frågor och pepp.

Var finns du?

– Cirklarna hålls på WörkOut the Studio som ligger ett stenkast från Torsplan/St:Eriksplan. Adressen är Tomtebodavägen 3a 171 65 Solna. Buss 53 stannar precis utanför.

När drar du igång, mellan vilka tider och vad kommer det att kosta? 

MammaCirkeln är 5 tisdagar i rad. Vi håller på 90 minuter mellan klockan 10.00-11.30. Nästa Cirkel startar tisdagen den 11/9. Dom andra datumen är 18/9, 25/9, 2/10, 9/10.

Pris: 1295kr.

Snabbfakta:

Bli en gladare och starkare mamma med Annika och höstens MammaCirkel.

Namn: Annika Larsen

Ålder: 35 år

Familj: Sambon Mikael och barnen Bruce 9 år, Livia 7 år, Leah 5 år och John snart 2 år.

Utbildning. Diplomerad Holistisk Coach – Lillsveds Folkhögskola

Hälsoinformatör med inriktning på barn & ungdomar – Bergklint education.

Läs mer och anmälan görs på annikalarsen.se
Blogg: Iamready.se/annika

Instagram @aktivaannika

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.