Ny bloggare på I am Ready: Hälsocoachen och yogainstruktören Fanny Elgstrand!

Vi är stolta att nu kunna presentera hälsocoachen och yogainstruktören Fanny Elgstrand som ny bloggare på I am Ready. – För tre år sedan blev jag kär, kär i yogan som nu ligger mig varmt om hjärtat! Säger Fanny, redo att “blogga-igång”.

Ny bloggare på I am Ready: Hälsocoachen och yogainstruktören Fanny Elgstrand
Vårt senaste bloggtillskott heter Fanny Elgstrand 21 är utbildad Hälsocoach och Personlig tränare.Fanny har jobbat som gruppträningsinstruktör de senaste fem åren och alltid varit aktivt tränande.

Hej Fanny, hur känns det att börja blogga på I am Ready?

– Hej! Det känns jätteroligt och spännande att börja blogga på I am Ready. Jag känner mig motiverad och fylld av inspiration. Ett roligt sätt att ta sig ut i branschen på.

Var kan vi ha sett dig tidigare någonstans?

– Jag strosar ofta omkring i träningskläder (gärna mönstrade tights). Jag har rötterna i Linköping så du kan ha sett mig på YogaHuset där jag har yogat mycket eller på Korpen där jag jobbade som gruppträningsinstruktör förra året. Det senaste året har jag studerat på Lillsveds idrottsfolkhögskola på Värmdö i Stockholm. Så om du har varit i krokarna kan du ha sett mig där eller ibland på något hälsocafé i Stockholm.
Jag är aktiv på Instagram så om du inte har sprungit in i mig än så kan du ha sett mig där @fannyelgstrand

Vad kommer vi att få läsa på din blogg?

– Ni kommer få läsa mycket om träning och yoga men även tankar om livet i stort. En hel del om matlagning och bakning då jag gärna pysslar i köket. Som nyutbildad hälsocoach och PT så tar jag med mig all min kunskap och inspiration in i bloggen. Ni kommer få en skön mix av allt som jag tycker symboliserar sund hälsa.

Vad får dig att må bra?

– Jag är bra på att njuta av fina stunder och små saker. Jag mår bra av att umgås med nära och kära, sol, god mat, stunder på yogamattan, bra musik, naturen och självklart all form av träning. Jag har mycket energi som måste få ta plats för att jag ska må bra.

Hur kan en träningsvecka se ut för dig?

– Just nu följer jag inget träningsschema utan tränar rätt prestigelöst så veckorna kan variera mycket. Jag kombinerar konditionsträning och styrketräning då jag vill vara så funktionell som möjligt och kunna använda min kropp på det sättet som den är skapt för.
Jag tränar det jag tycker är kul och känns motiverande. Det kan till exempel vara löpning ett par gånger i veckan och styrketräning eller crossfit några gånger i veckan. Allt från 2-6 pass beroende på hur veckorna ser ut.
Sen yogar jag när jag får feeling. En stund på mattan varje dag ger mig bra balans.

Var får du din träningsglädje ifrån?

– Av känslan i kroppen, av att känna mig stark, av att träna med andra (som instruktör är det bästa känslan att se andra människor ge järnet och utvecklas). Utan träning så klättrar jag på väggarna… en daglig dos av endorfiner är viktigt för att jag ska fungera som människa.

När grät du senast?

– Jag är högkänslig ända ut i fingertopparna så jag har väldigt nära till gråt, lika nära till skratt vilket jag tycker är en styrka i att vara högkänslig. Senast jag grät var förra helgen när jag flyttade från Lillsved (separationsångest delux…). Jag kan tycka att det är rätt befriande att gråta, inte hålla inne något utan känna det man känner och acceptera det.

När skrattade du senast?

– Jag har aldrig skrattat så mycket som jag har gjort på Lillsved, den känslan kommer jag ta med mig och som jag skrev här ovan tycker jag att det även är befriande att skratta. Senast var i går när jag umgicks med min kompis Edith.

Ny bloggare på I am Ready: Hälsocoachen och yogainstruktören Fanny Elgstrand
– För tre år sedan blev jag kär, kär i yogan som nu ligger mig varmt om hjärtat! Säger Fanny.

3 bra anledningar varför man bör testa yoga?

Ni kommer få läsa om hur jag hittade yogan och hur mycket den har betytt för mig i senare inlägg men om jag bara ska välja tre anledningar så får det bli:

1.Du får en stund för dig själv. Om man inte tar tiden att vara för sig själv på sin egen matta så är det lätt att bara stressa genom vardagen. Våga stanna upp!
2.Bra komplement till annan träning. Om du redan tränar mycket så kan yogan komplettera med rörlighet och balans.
3.Du blir medveten. Medveten om dig själv och din omgivning på ett fint sätt.

Snabbfakta om Fanny

Namn: Fanny Elgstrand
Ålder: 21 år
Familj:  Mamma och pappa, storebror och hans flickvän, plus min släkt och vänner som står mig mycket nära.
Bor: För tillfället i Linköping, flyttar till Kreta i Juli.
Gör: Jobbar på Boställets Vedugnsbageri, tränar och njuter av sommaren i Sverige. Tar dagen som den kommer men gillar att ha aktiviteter inplanerade.
Aktuell med: Aktiv på sociala medier. Följ bloggen HÄR!

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.