#PINNAPÅ – med fokus på hälsa och vardagsmotion

I dag startar Facebookgruppen #PINNAPÅ med fokus på hälsa och vardagsmotion. Gemenskapen för dig som vill hitta enkelheten i träning och upptäcka det andra kallar “rörelseglädje”–  göra livet rikare och lite mindre komplicerat. Ett forum är det fritt fram att dela med sig av pepp och tips, men även av formsvackor och hitta motivationen i likasinnade.
Foto. Pexels.com

Personerna bakom initiativet är I am Ready´s chefredaktör Malin Nylén och PT´n och bloggaren Caroline W Söderblom, vilka anser att träning har blivit lite extremt på sina håll.  – Extrema målsättningar inom träningskretsar har blivit vardagsmat i dag, vilket jag tror medför att steget till att börja träna kan kännas både för stort och avskräckande för många som skulle behöva röra på sig lite mer, säger Malin. Hon fortsätter.
– Vi anser inte att man behöver ha dubbla gymkort, spräckliga tights och springa marathon för att kunna kalla sig “motionär”. Bara använda fötterna lite mer i vardagen, #PINNAPÅ helt enkelt!

– Med #PINNAPÅ finns inga rätt eller fel … Det kan vara allt från en rask promenad, ridning, badminton, cirkelträning, tennis, dans eller lek med barnen, fyller Caroline i.
– Den enda regeln är att du går dina 10 000 steg och får upp pulsen under sammanlagda 30 minuter under en dag.

Det finns inte mycket vi “måste” här i livet men vi måste faktiskt röra på oss för att må bra. Och när vi rör oss är det lättare att göra andra hälsosamma val. Målet är att inspirera så många som möjligt att börja röra på fötterna och den 23 september kl. 11.00 pinnar vi på tillsammans, där vi är och efter våra egna förutsättningar. Gå med i Facebookgruppen HÄR 

Marie 27: “Som tvåbarnsmamma räcker inte alltid timmarna till, men de finns om man vill”

Marie Isaksson 27, var en av de första som valde att haka på initiativet på Instagram. Här berättar hon varför hon tycker att initiativet är så bra.

#PINNAPÅ – med fokus på hälsa och vardagsmotion

Hej Marie, Du är en av de som var först med att haka på #PINNAPÅ på Instagram. Varför gjorde du det?

– För att enkelhet är det bästa enligt mig. Som tvåbarnsmamma räcker inte alltid timmarna till, men de finns om man vill. Att ta en enkel promenad eller leka med sina barn är precis lika mycket motion som en timme på gymmet. För mig är det förutsättningarna som är olika men anpassningsbara.

Hur ser dina motionsvanor ut i dag?

– Jag tränar 2-5 gånger i veckan och både crossfit, går på gym samt hemmaträning. Vad tror du är den vanligaste anledningen till att folk inte rör på sig i dag? Jag tror vanan är grunden. Vi skapar våra vanor och stannar lätt i dem. Om man öppnar sinnet för enkel rörelse tror jag att vi lättare kommer iväg.

Vad innebär det att #PINNAPÅ och vad är det som gör initiativet så bra tycker du?

– Det innebär att all rörelse finns och är enkel att utföra. Benen rör sig varje dag och vi tillsammans med dem. Timmar på gymmet är inget måste, en extra promenad eller att ta trapporna istället för hissen duger fint. Jag tycker initiativet är bar för att det ger alla möjligheten till rörelse, vilja och motivation. Det behöver inte vara komplicerat att röra sig, det är enkelt att göra!

Du är ambassadör för Facebookgruppen tillsammans med Jenny och Petra, vad hoppas du kunna uppnå med det?

– Jag hoppas kunna inspirera och dela med mig av min motivation och vilja. Att vi tillsammans kan peppa och hjälpa varandra till ännu mer rörelse i vår vardag. Vare sig det är på gymmet, i skolan, på jobbet eller i skogen. Med eller utan barn. All rörelse är bra rörelse!

Berätta om den 23 september, vad händer då?

– Klockan 11.00 tar vi en härlig promenad tillsammans. Vi anpassar oss efter de förutsättningar vi har just då. Du kan gå ensam eller med någon, inomhus eller ute. Du väljer själv utifrån vad du hinner och klarar av. Jag hoppas att många vill gå tillsammans med oss för jag tror att den här promenaden kommer bli superinspirerande! Och det bästa med att gå istället för att springa, är att du kan umgås och prata under tiden.

Snabbfakta

Namn: Marie Isaksson
Ålder: 27 år
Familj: Maken Christopher och sönerna Oliwer 4år och Melker 1 år.
Bor: Falun
Gör: Arbetar inom LSS verksamhet och studerar till socaialpedagog.
Äter helst: Lax
Läste senast: Min sanna story av Katrin sandberg
Bästa motivationsknep: Våga lite på dig själv! Tro på det du vill göra med din motivation och stanna inte upp. Gör det! Motto: Det blir inte svårare än vad du gör det till!

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.