Så använder du din kreativitet som en boost i vardagen

Foto: unsplash

Brist på ideér? Ingen motivation? Går det långsamt på jobbet? Känns plugget som en lång uppförsbacke? Ingen fara! Här nedan hittar du tips på hur du väcker din kreativitet och hur du kan börja se den som en boost i vardagen.

Alla besitter vi ett visst kreativt tänkande och en längtan efter att utforska vår kreativitet på ett eller annat sätt. Vissa människor tänker mer logiskt och blir stimulerade på ett sätt och andra tänker mer abstrakt, utforskande och behöver då en annan typ av stimuli för att känna sig kreativa.

Kreativitet är inget vi är födda med eller utan. Som barn lär vi oss att stimulera vår kreativitet och på så sätt får vi lättare att tänka kreativa tankar även som vuxna. Men vad händer när vi som vuxna slutar att stimulera vår kreativitet? Jo vi blir omotiverade och låsta i gamla tankemönster. Vi tappar helt enkelt kontakten med vårt kreativa tänkande.

Planerar du egentid för att underhålla din kreativitet? Om inte så är det hög tid att börja göra det för det här händer i kropp och knopp när du gör något som för dig känns kreativt:

Du börjar se fler möjligheter istället för hinder
Du blir mer närvarande
Du blir bättre på att lösa problem
Du blir mer passionerad och njuter mer
Du utvecklar förmågan att se saker från olika perspektiv
Du blir skarpare i sinnet när det gäller att prestera
Du börjar se det vackra i det lilla
När du är kreativ attraherar du mer roliga, kreativa och utvecklande saker in i livet!!

Okej så ovanstående punkter KAN vara positiva effekter av att regelbundet stimulera ditt kreativa tänkande. Men hur gör man det?…

När känner du dig kreativ? Är det något du gjorde som barn som du tyckte var kul men som du idag inte längre gör? Har du ett intresse som idag inte får något utrymme alls?

Skapa, måla, laga mat, baka, skriva, utveckla en plan, gör en budget, planera för ditt framtida företag, skriv en tacksamhetslista, skriv dagbok, fota, skapa content till sociala medier, lös korsord, ta en promenad, träna, läs, dagdröm.

Eller vad du nu kan tänkas tycka om att göra när du känner dig kreativ (eller behöver en kreativitets-boost för att bli mer skarp i det nya projektet på jobbet kanske).

När i den här veckan kan du planera in ”tid för kreativitet”?

Jag går just nu en keramikkurs på torsdagar, jag älskar det! Får egentid, tiden flyger förbi och jag går in med mitt fokus och närvaro helt i den stunden. Längtar redan efter torsdag! Tills dess planerar jag mina yogaklasser och fotar mina vardagsbestyr för att få min dagliga dos av kreativitet.

/Stor kram och hoppas du har fått motivation till att skapa mer utrymme att kunna skapa på!!

Läs även om hur du väcker din inre lust:
https://iamready.se/halsa/sa-vacker-du-din-inre-lust/

@fannyelgstrand, @flowwithfanny

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.