Så väcker du din inre lust

Foto. Shutterstock

Definitionen av lust är ”en stark längtan eller, och uppfyllandet av något som ger stor tillfredsställelse”. Lust kan vara förknippat med kroppslig njutning men även intellektuell stimulans. Den här artikeln handlar om hur du väcker din inre lust för att skapa ett mer tillfredställande liv.

I helgen var jag nere i Malmö, jag jobbade och deltog på Yogagames. Yogagames är ett stort yogaevent med flera internationella yogalärare och föreläsare på plats. En klass jag gick på var ”Global Yoga LUST” med Johanna Hector. Den klassen var helgens höjdpunkt för mig då den väckte mycket känslor men även tankar om hur väl vi är placerade i fack, uppfostrade i mönster och har fått vår innersta längtan förminskad i dagens samhälle.

Om du googlar på ordet “lust” är de två första sidorna med artiklar i stort sett bara kopplade till den sexuella lusten – ”öka din sexlust…” och så vidare. Det kanske är det första de flesta människor tänker på när de hör ordet lust? Med den här artikeln vill jag väck tanken om att det är så mycket större, en kraft du kan rikta och göra användbar för en mer tillfredställande vardag!

Ställ dig frågorna. Vad väcker glöden inom dig, vad skapar en känsla av tillfredställelse – är det något du kan applicera i din vardag som gör dagen mer lustfylld?

Jobbar du på ett jobb som känns lustfyllt? Eller är det ”bara ett jobb” utan så mycket känslor kopplat till sig kanske. Vad du känner lust för kommer variera – dag till dag men också under livet i stort. Idag kanske lusten att flytta utomlands knappt kan få dig att sitta still och om en månad kanske du mest av allt har lust att flytta till landsbygden i Sverige.
Läs mer av Fanny Överlevnadsguide för högkänsliga personer

Väck din inre lust för ett mer tillfredsställande liv

”Jag blir tillfredsställd när jag lär mig nya saker, när jag äter en middag som jag lagat med kärlek, när min pojkvän kysser mig på morgonen och när jag längtar.”

Faktorer som kan hämma lusten och istället ersätta lusten i vardagen med oro och ångest:

  • Stress
  • Dåliga sömnvanor
  • Dåligt självförtroende
  • Negativa känslor

Fyra tips på hur du kommer i kontakt med din lust:

  • Testa Yoga Nidra – en yogaform där du kommer i kontakt med ditt undermedvetna genom total avslappning i kropp och sinne. Du kan nå ett tillstånd som du i vaket tillstånd har svårt att komma i kontakt med.
  • Kroppskontakt – detta behöver inte vara sexuellt! Men genom långa kramar, nära kroppskontakt gärna hud mot hud frisätter du må-bra-hormoner som i sin tur skapar en tillfredsställande känsla. Om du inte vill vara så nära någon annan så är egen kroppskontakt minst lika bra! En oljemassage med långa strykande rörelser, eller varför inte boka tid hos en massör? Precis samma effekt!
  • Sätt ord på din längtan – vad längtar du efter? Stort som smått, gör en lista med saker som ger dig tillfredsställelse.
  • Släpp dina hämningar – dansa naken med din partner, skratta högt, klä upp dig i sammanhang där du annars inte brukar, våga yttra dig, sluta bry dig så mycket om vad andra tycker!

+ Lägg inte din egen njutning i någon annans händer, ta hand om den själv!

Jag längtar efter att tvätta håret, jag längtar efter att pussas, jag längtar efter att sortera ut massor saker hemma/städa ur för en fräschare känsla, jag längtar efter att starta min morgon med en lång dusch imorgon /Fanny på tåget hem från Malmö 27/10.

Du kanske även gillar Höstpepp för kropp och knopp

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.