Tips på hälsosamma utomhusaktiviteter

Det finns mängder av hälsosamma aktiviteter du kan göra på sommaren. Här listar vi några av våra storfavoriter! Foto. Shutterstock

Även om det finns massvis av härliga saker att göra utomhus året om så är ändå sommaren den i särklass bästa årstiden för utomhusaktiviteter. Om du inte är särskilt sugen på att bara slappa i hängmattan och äta onyttig mat hela din semester så finns det mängder av hälsosamma aktiviteter du kan göra på sommaren. Här är några storfavoriter!

Fiska

Fiske är för många den ultimata avkopplingen. Man har en ursäkt att spendera timmar i naturen och man har tid att prata med familjen eller bara sitta tyst och tänka över saker och ting.

Vissa som inte har fiskat förut drar sig för att testa på det, då det kan kännas lite svårt att veta vilka saker man behöver och hur man använder dem. Men på Fishline hittar du allt du behöver för att fiska på din semester!

Fiske är en bra semesteraktivitet då du kan lägga det på precis den nivån som känns rätt för dig. Kanske är du sugen på att sitta och meta och bara låta tiden gå, eller så vill du ha lite aktion och kör på flugfiske. Denna aktivitet passar allas budget också.

Cykla

Foto. Pixabay

En cykelsemester är ett utmärkt sätt att både få motion och uppleva så mycket som möjligt. Dessutom sparar du pengar på transport! Ta med ett tält eller boka airbnb-boende längs vägen så har du både en aktiv och billig semester!

Viktigt när man cyklar på semestern är att ha med sig solkräm i mängder och dricka massor av vatten. Visst, det kräver lite planering, men det är väldigt härligt!

Har du inte tid att sticka iväg långt och stanna borta flera nätter så kan en vanlig cykeltur ner till stranden eller skogen räcka för att ge en känsla av lugn och frihet. Ladda cykelkorgen med en termos kaffe och några bullar så har du helt plötsligt en perfekt utflykt för familjen!

Simma

Foto. Pixabay

Att ta en simtur är något som hör sommaren till, både för att svalka sig och för att få härlig motion. Simning är skonsamt för lederna och en väldigt bra träningsform. Kommer du ihåg simmärkena man tog när man var liten? Varför inte försöka sig på dem som du aldrig klarade av? En kul utmaning för stora som små!

Läs mer “Aktiv semester är en bra grej att göra tilllsammans med familjen”

Vandring

Foto. Pixabay

Att vandra blir bara mer och mer populärt för varje år som går. Det är ett härligt sätt att uppleva naturen och få röra på sig ordentligt, men ändå känna lugn och ro. Nu för tiden är det också mycket lättare för nybörjare att vandra då det har börjat ploppa upp vandringshotell som du kan gå emellan. Du behöver inte längre packa med tältet och spritköket utan kan äta en 5-stjärnig middag när du kommer fram till din destination! Du hittar massor med vandringleder på Friluftsfrämjandet.

Paddla

Foto. Pixabay

Att paddla är riktigt kul för hela familjen och ett avkopplande sätt att komma ut i naturen men ändå få röra på kroppen. Och riktigt varma dagar kan man ju hoppas på att kanoten slår runt så att man får ta sig ett litet dopp!

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.