Om mig

Ingela – kort och gott

Hej, jag heter Ingela och är ny bloggare på I am Ready! Idag, för 90 dagar sedan, var jag en trött heltidsarbetande fyrbarnsmamma som hade en intim relation med min soffa samt som hade ursäkter för veckans alla dagar till att få äta godis, chips, fika, kaloririk mat, dricka vin etc. Motion var heller inget som jag ägnade mig åt eftersom jag valde att skylla på att min sambo jobbar skift samt tränar 3-4 grr/vecka. Promenaden mellan soffan och kylskåpet/skafferiet räknas förstås inte som motion även om sträckan är välnött. Dessa osunda val resulterade i att jag för 90 dagar sedan nådde en toppnotering på vågen om 81.3 kg. Med mina fjuttiga 163 cm i längd så intog jag formen närmast lik barbamamma.

Förlovning med 11 år yngre sambon, och en önskan om att komma i brudklänningen

Hösten 2017 förlovade jag och min elva år yngre sambo oss med planeringen att gifta oss första september 2018. Enda sedan förlovningen har tanken på att ta tag i min fluffiga och ohälsosamma form funnits eftersom jag ville känna mig ’smashing’ och som en “äldre” kvinna som inte behövde känna sig hotad av yngre tjejer när giftemålet nalkades. Försöken duggade tätt men alltid med ett misslyckat resultat eftersom jag trivdes alltför bra på soffan med godispåsen och vinglaset som sällskap.

Ingela – kort och gott

Innan: Att krocka med mig vid godisdisken hörde inte till ovanligheten

Kom i form med Mårten Nylén och Viktklubb

I mars såg jag en artikel på Aftonbladet om möjligheten att ansöka till ”Kom i form tillsammans med Mårten Nylén och Viktklubb” och bestämde mig för att skicka iväg ett mail. Jag minns mycket väl att jag tänkte att om jag inte blev antagen så skulle jag göra ytterligare ett eget försök till viktminskning eftersom tiden fram till bröllopet började bli knapp. Det tragiska i kråksången är dock att jag i samma stund tänkte att ’äh, jag kommer misslyckas även denna gång’, så låg var tilltron till mig själv.

Gick ner 20 kilo på 3 månader

Av någon anledning, som bara Mårten Nylén och Aftonbladet Viktklubb kan svara på,  blev JAG antagen som en av två huvuddeltagare! I detta då så bestämde jag mig för att gå in i 90-dagarsutmaningen helhjärtat samt att då börja prioritera mig själv och min hälsa. Detta visade sig vara min grej och jag lyckades kapa kilo efter kilo. Mitt mål var att bli kvitt 12-13 kg, men redan i halvtid hade jag tappat 10 kg och efter 90 dagar så var tappet hela 21 kg!!! Tack vare min beslutsamhet samt att jag med hjälp av Mårten Nylén hittade sättet som fungerade för mig så slog jag alla tidigare viktrekord genom utmaningens treåriga historia.

Ingela – kort och gott

Jag blev en av två huvuddeltagare till 90 dagarsutmaningen med Mårten Nylén och Viktklubb och gick ner sammanlagt 21 kilo i vikt på 3 månader, genom att lägga om kosten och röra på mig mer.

Hittat tillbaka mig själv på nytt – Ingela!

Viktnedgången är såklart en enorm vinst, men den största vinsten ligger egentligen i den utveckling och förändring som JAG har genomgått. Jag har gått från att vara den trötta heltidsarbetande fyrbarnsmamman/kollegan/sambon som prioriterade alla andra framför sig själv, till att hitta tillbaka till INGELA. Ingela var den person som stod tillbaka till förmån för rollen som mamma/sambo/kollega, men nu är hon tillbaka gladare, starkare och mer medveten om vikten av att sätta rollen som sig själv i fokus för att i längden vara en uppskattad mor/sambo/kollega.

Ingel – kort och gott

Nu sitter bröllopsklänningen som ett smäck!

Välkommen till min blogg!

You Might Also Like

2 Comments

 • Profilbild
  Reply
  En kommentarsförfattare
  18 juni, 2018 at 08:28

  Hej, Det här är en kommentar.
  För att komma igång med moderering, redigering och radering av kommentarer, besök sidan för kommentarer i adminpanelen.
  Kommentarsförfattares visningsbilder kommer från Gravatar.

 • Profilbild
  Reply
  Martin Jansson
  21 juni, 2018 at 08:41

  Snyggt!

 • Leave a Reply