Om mig

Min livsstilsförändring och vad jag har lärt mig på resan

Jag lyckades att tappa 21 kg på 90 dagar med väldigt små medel. Det jag främst hade att tillgå var min outtröttliga envishet och jävlaranamma samt även ett kontroll- och planeringsbehov som kom väldigt lägligt till pass. Det jag inte hade var stora och välutrustade gym i min närhet, jag hade inget ställe som erbjöd 20-talet olika träningspass varje dag och jag fick träna när möjlighet gavs utifrån familjens schema och jobbkalendern.

Min livsstilsförändring och vad jag lärt mig på resan

När hallen får bli ett hemmagym! 🙂

Bloggens inriktning och fokus

Den här bloggen kommer till viss del att handla om hur jag gjorde för att nå mina mål trots att jag saknade många av de möjligheter som förenklar en viktminskningsresa. Den kommer också handla om att göra hälsosamma val, såsom att jag t.ex. valde att en gång per vecka åka 34 mil för att ta tillvara på den möjlighet som Mårten Nylén och Viktklubb gav mig.

Min livsstilsförändring och vad jag lärt mig på resan

Mårten och Viktklubb lärde mig vikten av regelbundna måltider kombinerat med motion. Men framförallt att vara snäll mot mig själv och lyssna inåt.

Men främst så kommer bloggen att handla om vikten av att bejaka sig själv och att det är ok att prioritera sig själv. Jag upplever att det är tabu att vara ”egoistisk” och att vi i vårt jantelagsland främst ska se till andras behov framför våra egna. Innan denna utmaning så hade jag tappat bort ’Ingela’ eftersom jag endast bejakade rollerna som mamma, sambo och kollega. Allteftersom utmaningen fortgick så insåg jag vikten av att också prioritera mig själv samt att det var tillåtet att fatta beslut som främst gynnade mig. Min filosofi är att om jag mår bra så bidrar det till att jag blir en bättre mamma, sambo och kollega. Med bloggen vill jag visa att man kan kombinera alla dessa roller samt försöka visa på att det är tillåtet att fatta beslut eller göra aktiviteter som är för den egna personens behov.

En ärlig, öppen och ”rak på sak”-blogg med känsla av enkelhet och utan krusiduller, med fokus på hälsosamma val och självbejakande tips och inspiration.

You Might Also Like

4 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Eva
  23 juni, 2018 at 12:51

  Hej Ingela! Så bra att du börjar blogga! Har följt dig på Viktklubb och är så imponerad. Känner verkligen igen det där med att bortprioritera sig själv. Ska bli så kul att fortsätta inspireras av dig, lycka till! /kram Eva

 • Profilbild
  Reply
  Nell Jansson Lameus
  28 juni, 2018 at 15:55

  Cool mamma man har❤️😹

 • Profilbild
  Reply
  Sussi
  29 juni, 2018 at 16:32

  Hej! Jag är med i Viktklubb sedan några dagar tillbaka och jag har läst och är superimpad av dig! Du har barn som jag. Jag har så svårt att säga nej när min 6-åring vill följa med på promenad, så det blir gå jättesakta och kolla på fjärilar istället för en promenad i vanlig takt. Jag har också jättesvårt att plugga in hörlurar och gå all-in på promenadbandet hemma när barnen vill ha min uppmärksamhet, förstås, för det är klart att de vill det inte konstigt alls. Samma med yogastunden. Har du nåt tips? Jag är inte sugen på cirkelträning just i detta nu eftersom det gjordejag förr och jag relaterar/kopplar det till stress då, vilket jag försöker komma ur.. tacksam för svar! Och tack för recepttipset med blomkålssallad den ska jag prova till middag idag! 😊👍🏻👏🏻

  • Profilbild
   Reply
   Ingela Laméus
   30 juni, 2018 at 00:01

   Hej Sussi
   Det är inte helt enkelt att tillmötesgå barnens behov samtidigt som man vill tillgodose sina egna behov av träning. Det jag gjorde var att låta min 7-åring följa med på cykel istället för gåendes, då gick det lite snabbare;-) Ett annat tips är att packa med lite fika eller picknick till barnet/barnen så kanske de är mer motiverade att cykla. När du sen stannar för att ditt barn ska fika så kan du göra några yoga-övningar under tiden.
   Avseende hemmaträning så brukar jag sätta igång en film åt barnen eller låta minstingen kolla på iPad’en under tiden. Träningen gör jag därefter i vardagsrummet (där barnen tittar på film) så att jag finns i närheten om de behöver mig.
   Hoppas att dessa tips var till ngn hjälp:-)

  Leave a Reply