Okategoriserade

Bli inspirerad av andra, inspirera andra och därefter: “Pay it forward”

Bli inspirerad av andra, inspirera andra och därefter: "Pay it forward"

Om min resa kan inspirera och motivera någon annan till att göra en liknande resa eller att börja leva en hälsosam livsstil så är det extremt stort, och tydligen är det exakt vad som sker i detta nu! Jag kan fortfarande ha svårt att inse att hon från byn, långt bort från stora stan, med fyra barn, en pälskling, ett heltidsjobb och utan en särskilt flashig vardag inspirerar andra. Eller så är det just det som inspirerar? Att min vardag och livssituation påminner om många andras och att jag med relativt små medel ändå lyckades att genomföra denna utmaning med – 21 kg som resultat.

Bli inspirerad av andra, inspirera andra och därefter: "Pay it forward"

Viktklubbströjan som jag fick i början av 90-dagarsutmaningen blev aningen för stor efter ett tag

Pepp och prepp

I veckan så fick jag förfrågan av en instagramföljare om jag inte kunde skapa en Facebook-grupp där syftet skulle vara att medlemmarna i gruppen peppar och motiverar varandra samt där jag delar med mig av tips och råd som jag har tillgodogjort mig under tiden med Mårten Nylén och Viktklubb. Sagt och gjort, jag skapade gruppen ”Pepp och prepp med Ingela Laméus”. Där har jag delat med mig av allt från mina recept på yoghurtsåser (som jag även kommer att lägga upp här på bloggen framöver) till träningsprogram från Mårten. Det som har skett nu är dock helt fantastiskt och så oerhört motiverande för mig till att fortsätta dela med mig av min resa och mina tips kring att leva en hälsosam livsstil…det är nämligen ca 15 stycken i denna grupp som startar en 90-dagarsutmaning tillsammans imorgon. De kommer att utgå från mitt, Mårtens och Viktklubbs upplägg samt i gruppen peppa varandra och ställa frågor till mig.  Jag lärde mig enormt mycket om mig själv, min kropp, om kost och om träning under mina 90 dagar och förhoppningen är att gänget som kör igång imorgon ska kunna göra samma sak. Under tiden finns jag med som bollplank och tipsspruta kring t.ex. hur man använder Viktklubbs verktyg på bästa sätt eller vilken motionsform som fungerade bäst under min viktminskningsresa.

Att människor inspireras av min resa är så oerhört stort för mig och jag blir om möjligt än mer tacksam för det stöd som jag fick samt för allt som jag har fått lära mig av Mårten Nylén och Viktklubbs . Nu, pay it forward!

Bli inspirerad av andra, inspirera andra och därefter: "Pay it forward"

“Familjen” (Joacim – min utmaningspartner, coach Mårten och Sofia från Viktklubb/Aftonbladet) under 90-dagarsutmaningen. I denna familj var stödet och pushningen enorm!

Sommaren och semestern, bästa tidpunkten att göra en livsstilsförändring

Vissa kan säkert tycka att det är udda att påbörja en 90-dagarsutmaning under sommaren/semestern, men jag skulle vilja hävda att det faktiskt kan vara den bästa tiden. På semestern har man mer tid till att få till sin träning samt mer tid till att planera och laga sin mat. Om man påbörjar livsstilsförändringen redan nu så har den hunnit bli rutin innan vardagspusslet ska börja läggas.

Bli inspirerad av andra, inspirera andra och därefter: "Pay it forward"

Planering, planering, planering! Schemat på kylskåpet var en lifesaver.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Sofia Yoo
  2 juli, 2018 at 01:22

  Underbart Ingela! Och duktig är du på att skriva också

 • Profilbild
  Reply
  Ingela Laméus
  2 juli, 2018 at 07:52

  Tack så mycket Sofia❤️

 • Leave a Reply