Okategoriserade

”Du måste ju leva också” – Jag känner mig mer levande än någonsin!

"Du måste ju leva också" - Jag känner mig mer levande än någonsin!

Att avstå alkohol, onyttig mat och godsaker tycks för många vara likställt med att inte njuta av livet eller att jag offrar väldigt mycket. Jag får ofta höra ”Du måste ju leva också” när jag väljer att avstå onyttigheter eller aktiviteter som inbjuder till frestelser. Jag skulle dock vilja hävda att Jag känner mig mer levande än någonsin i min nya hälsosamma livsstil!

"Du måste ju leva också" - Jag känner mig mer levande än någonsin!

Det här är gott, men det är inte vad som behövs för att jag ska känna mig levande!

Mat och godsaker för att förgylla livet

Jag har varit en av dem som har förknippat guldkant på vardagen, mysiga hemmakvällar, ledighet, semester etc. med mat, godsaker och vin. Detta har jag varit tvungen att fundera kring samt hitta alternativ till då det var just inställningen till ovanstående som fick mig att inta formen likt barbamamma. Efter att ha ändrat min syn på och inställning till att ”unna sig” så har jag hittat annat som förgyller mina vardagar, ledigheter, hemmakvällar, semestrar etc. Så bra som jag mår nu, såväl fysiskt som mentalt, har jag nog aldrig någonsin gjort! Att vakna en helgmorgon utan att känna sig fortsatt mätt från gårdagskvällen, att slippa den jästa magen som såg ut att vara redo för förlossning samt att slippa det lätt rödvinstunga huvudet är underbart!

Jag har såklart haft tillfällen då jag har ätit godsaker samt druckit alkohol i mitt ”nya liv” också, men skillnaden nu är att jag gör det vid väl valda tillfällen, mer sällan än ofta samt äter inte tills jag mår illa utan väljer vad och hur mycket jag ska äta vilket är avsevärt mindre än förr. En annan skillnad är att jag nu planerar in fysisk aktivitet, t.ex. löprunda eller styrkepass, innan/efter en kväll med godsaker eller festligheter.

"Du måste ju leva också" - Jag känner mig mer levande än någonsin!

Numera sällan förekommande, men inte helt uteslutet! Tillfällena då de intas är däremot väl utvalda.

Kvällen då magen misstyckte

Den här veckan så har vi varit på husbilssemester och bestämde oss då för att äta lite extra gott en av kvällarna. Vi dukade upp en ostbricka samt lite andra godsaker och till detta så serverades rött vin. Visst var det gott men min mage lade in en rejäl protest. Jag såg höggravid ut, släppte väder likt en fullvuxen karl som hade ätit vita bönor i en vecka samt sprang x antal gånger till toaletten. Till saken hör att eftersom vi var på camping så var det toalettbås i en servicebyggnad där ALLA kunde höra vad som försiggick i båset intill. Men det sket jag i, både bildligt och bokstavligt. ”Måsten man så måste man…” är ett citat som jag tillämpar ofta avseende toabestyr då det har en förebyggande effekt för att slippa att magen kapitulerar fullständigt.

Vad lärde jag mig på detta då? Jo att ost, godsaker och vin är gott men att min mage inte riktigt klarar av den blandningen just nu samt att jag nästa gång får välja att äta/dricka ETT av ovanstående. Och apropå att ”jag måste ju leva också”, det som kändes mest levande där och då var det som försiggick inuti min mage…

"Du måste ju leva också" - Jag känner mig mer levande än någonsin!

Happy camper – innan magen meddelade sitt misstycke!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply