Träning

Jag tog steget och vågade göra det som jag borde ha gjort för flera år sedan

Jag tog steget och vågade göra det som jag borde ha gjort för flera år sedan

Mañana mañana är ett motto som jag har jag förhållit mig till, avseende träning, under alla mina resor till ‘Utrikistan’. Jag har alltid haft med träningskläder i bagaget, men de har i princip alltid förblivit oanvända. Denna gång hade jag bestämt mig för att använda dem samt att eventuellt våga ta klivet till att besöka ett lokalt gym.  I måndags  fattade jag semesterns hittills klokaste beslut, jag tog mig till gymmet!

Jag tog steget och vågade göra det som jag borde ha gjort för flera år sedan

Finally! Jag tog mig till gymmet långt utanför
min komfortzon.

Träna i Utrikistan

Inför mina resor till Utrikistan (Spanien, Turkiet, Grekland etc, d.v.s. ett sammantaget ord för utomlands på mitt språk) så har jag ofta haft ambitionen att jag ska träna på resan, för då känns ju solstolsläget extra förtjänt. Men varje gång så uteblir träningen eftersom jag har resonerat som att loppet är ju ändå kört eftersom jag har ätit onyttigt samt druckit öl och/eller vin.  Jag har därför fortsatt mitt horisontella läge i solstolen och sagt tyst för mig själv; mañana mañana. D.v.s. att jag tar tag i saken senare, alltså efter hemkomst. Dock har detta sällan blivit av eftersom semesterlivsstilen har tenderat att fortsätta även hemma. Så istället för att jobba på formen så har jag under mina semestrar istället jobbat på färgen, som den soldyrkare jag är.

Jag tog steget och vågade göra det som jag borde ha gjort för flera år sedan

Väskvaktare kallar jag det för, soldyrkare hävdar resten av familjen.

Våga satsa på osäkra kort

När man reser på charter så kan det ju hända att det finns gym på hotellet. Där har jag såklart inte satt min fot, men från andra har jag hört att sådana skall finnas. När jag har rest till mina föräldrar i Spanien så har jag flera gånger tänkt att jag borde leta rätt på ett bra gym i närheten. Inte heller detta har jag gjort, såklart! Nya och okända aktiviteter, utanför komfortzonen, har jag försökt att undvika för att istället satsa på kända kort då det kräver minsta möjliga ansträngning.

Våren 2018 har jag gjort så många nya saker samt vågat testa sådant om jag inte har gjort tidigare, så varför skulle jag inte våga göra något så ofarligt som att gå till det lokala gymmet. Sagt och gjort, med mammsen i släptåg så åkte vi dit och brände av ett pass på 60 min. Känslan efteråt (förutom sjukt trötta muskler) var fantastisk. Jag gjorde det! Detta har såklart givit mig blodad tand och innan den här semestern är slut så kommer jag ha besökt träningsplejset tre gånger.

Jag tog steget och vågade göra det som jag borde ha gjort för flera år sedan

Första men inte sista gången på detta plejs

Like a queen

Ytterligare ett stort steg för undertecknad, helt i enlighet med den nya livsstilen, är att bröllopsresan i september kommer gå till ett hotell med gym. När jag och han den tilltänkta satt och letade resa så var ett (av iofs väldigt många) av kraven att det skulle finnas ett sjysst gym med möjlighet till träningsklasser. Jag är väldigt kräsen av mig och går inte med på att bo hur/var som helst, men vissa krav fick jag släppa…dock inte gymmet! Jag kommer få träna like a queen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply