mat Okategoriserade Träning

Jag klagar inte på värmen, jag jobbar MED den

Alla pratar, tycker, tänker, uppskattar eller beklagar sig över värmeböljan som vi har drabbats av/välsignats med. Jag älskar värme men vet också att man blir tröttare, att aptiten avtar samt att det är svårare att träna eftersom det blir så mycket jobbigare i hög värme. Min första vecka tillbaka efter semestern har inte varit enkel men kan de få ihop vardagen i tropikerna och Medelhavsländerna så kan även jag få ihop det!

Jag klagar inte på värmen, jag jobbar MED den

På mitt jobb är det sällan förekommande att man har kort kjol eller shorts på sig. Men när ventilationssystemet har pajat (och värmen inne är lika hög som ute) så har nöden ingen lag…

Självinsikt!

Jag har dock full förståelse för att äldre människor, barn och djur kan ha det besvärligt. Jag är dock ej gammal, även om min elva år yngre sambo och mina tonårsbarn med regelbundenhet hävdar det. Helt befängt! Jag är såklart heller inget barn, även om jag kan vara lite barnslig emellanåt samt har humor som en efterpubertal 18-åring. Djur? Nä, men jag kan vara flitig som en myra när jag känner fört´och jag kan hugga som en kobra när jag blir förbannad! Så, värmen, den kan jag hantera, det gäller bara att jobba med den samt att inte se den som ett hinder.

Jag klagar inte på värmen, jag jobbar MED den

Jag och vovven delar vattenskål. Bosse släcker törsten och jag kyler ner de varma löparfötterna

Svettmästare

Jag valde att träna tidigt på morgonen eller sent på kvällen. T.ex. så steg jag upp kl 5.30 två morgnar för att ge mig ut och springa. En kväll så dröjde det ända till kl 21 innan jag tog mig ut på rundan, men då kändes det så himla bra så jag och min kompis satte milen. Det enda som kunde upplevas som ett bekymmer var den strida ström med svett som rann ner i ögonen, men det är jag ju van med som den mästare på att träningssvettas jag är…

Jag klagar inte på värmen, jag jobbar MED den

Kl är 05.30, jag hittar inte mina löpartights, jag tar ett par badbrallor istället. Lösningsfokuserad var ordet!

Kyckling dagarna i ända

Maten då? Den har varit betydligt lättsammare denna vecka än i början på sommaren. Det har liksom inte känts aktuellt med gryta, köttfärssås, pannbiffar, stekt fisk etc. Jag tror att vi har ätit kyckling i alla dess former mer eller mindre varje dag. Caesarsallad, kyckling med mangosalsa, kycklingskinka med keso och grönsaker etc etc. Jag älskar kyckling eftersom det känns inte lika mastigt och fett samt då jag kan variera det till oändlighet. Så idag blir det en favvo i repris, d.v.s. kycklingfilé med mangosalsa och limedressing.

Jag klagar inte på värmen, jag jobbar MED den

Kanske inte supersmart att välja hemmagjord pizza (här en nyttigare variant) på årets varmaste dag. Köket uppmätte närmare 40 grader ett tag…

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply