Okategoriserade

Min klänningsresa

Min klänningsresa

Det var en gång en fluffig mamma som skulle försöka hitta en klänning inför att hon skulle stå brud om ett år. Den fluffiga mamman var ute i god tid och hittade en brudklänning som hon trodde skulle sitta som en smäck, om hon bara minskade något i omfång. Omfånget och fluffet visade sig inte vara alltför enkelt att förändra och minska, men efter att ha blivit antagen till ”Kom i form på 90 dagar tillsammans med Mårten Nylén och Viktklubb” så hände det grejer. Det hände så pass mycket att klänningen blev för stor och var ej längre brukbar….

Min klänningsresa

Brudklänning före vs efter 90-dagars.

Hobbit i kasslerformat

Första gången som jag var till Ruths i Västerås för att prova ut klänning så gjorde de ett formidabelt jobb. De plockade fram flera passande klänningar, men ingen av dem fick mig att känna lyckorus eller ’spot on’. Jag minns att det var en annan blivande brud i butiken som var lång, smal, jättesöt och sprudlande glad. Hennes lycka och utstrålning fick dock mig att sjunka ännu mer. Känslan som jag bar på var att jag kände mig som en blandning av en stoppad korv och en kassler. Addera då mina ynka 163 cm så var skillnaden mot den söta bruden astronomisk.

Ruths fann en klänning som var jättevacker och som passade mig, men på insidan kände jag mig inte som den vackra och strålande brud som jag önskade vara. Denna känsla hade enbart med min insida att göra och hade inte kunnat avhjälpas hos någon av landets klänningsbutiker. Jag bestämde mig där och då att jag måste jobba såväl med min fluffiga form som med min insida.

Min klänningsresa

Klänningsletande i vintras vs klänningsletande i somras

Klänningen som blev för stor

Som i så många andra avseenden så har jag en förmåga att skjuta på saker om/när det är lång tid kvar. Jag gjorde några halvdana viktminskningsförsök, men de havererade kort efter att de påbörjades. ”Jag har gott om tid på mig, jag hinner” – så resonerade jag långt in på vårkanten. Men sen dök möjligheten till att få ansöka om 90-dagars upp. Jag blev antagen och påbörjade i rasande takt min viktminskningsresa. Jag gick ner så mycket att den klänning som jag hade köpt blev alldeles för stor. Den var stor på alla håll och kanter samt skulle inte kunna slimmas till ens av den proffsigaste sömmerskan. Alltså började då en ny klänningsjakt!

Min klänningsresa

Fantastiska Ruths i Västerås

För sent ute?

Jag är ingen klänningbärare samt har svårt för att känna mig fin/söt/vacker. Jag har ofta klätt mig tuffare och ’hårdare’ istället för mjukt och sött. Jag hade en tydlig bild av hur jag ville att klänningen ska se ut men att hitta en tuff och ’hård’ brudklänning var en omöjlig ekvation att få ihop. Jag visste dock att det ställe som förstod sig på mig, mina önskemål samt som kunde trolla med knäna var Ruths i Västerås. Sagt och gjort, jag åkte ännu en gång 14 mil enkel resa för att få den bästa hjälpen. Till historien skall också tilläggas att normal leveranstid för en brudklänning är 4-5 månader, jag hade knappt tre månader till stundande vigsel.

Min klänningsresa

Inte vinnaren men heller inte långt ifrån

Grisen i säcken

Efter att ha provat 10-tal klänningar samt efter att ha resonerat fram och tillbaka om vad jag var ute efter så hittade vi klänningen. Dock ej i uppsydd form utan på bild! Så med risk för att jag skulle köpa grisen i säcken så slog jag ändå till och köpte den, helt osedd! När jag en månad senare åkte tillbaka till Ruths för att prova den så var jag totalt såld. Det VAR min drömklänning och jag kunde till 100% säga ’yes to the dress’. Jag har nog aldrig känt mig så vacker som när jag provade klänningen, såväl på insidan som utsidan.

Idag är det en månad kvar tills jag ska stå brud i min fantastiska blåsa. Men hur den ser ut, det bjuder jag på först den 1/9.

Min klänningsresa

Sneak peek på drömblåsan

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mirre
  2 augusti, 2018 at 09:39

  Bra jobbat =D, härligt. Duktig du varit och du är ju jättefin i alla klänningar, så enkelt svarat låter det, men det är ju så. Du kommer hitta den =D

 • Reply
  Jennifer
  2 augusti, 2018 at 17:00

  Så glad för din skull! Du är en riktig inspiration!

 • Leave a Reply