Okategoriserade

Jag är inte mer än människa – jag är dock en lätt stressad människa

Jag är inte mer än människa - jag är dock en lätt stressad människa

I skrivande stund så sitter jag iklädd träningskläderna beredd att ge mig ut på en löprunda i syfte att bli mindre stressad. Denna vecka har jag haft huvudvärk varje dag, magkatarr samt svårt att sova om kvällarna. Även om jag har lärt mig mycket kring att tyda kroppens signaler samt vikten av att minska på stressen så drabbas även jag av stressigare perioder. Jag är inte mer än människa!

Jag är inte mer än människa - jag är dock en lätt stressad människa

Efter en ”minska på stressen”-löprunda med Bröllopspodden i lurarna

Bridezilla och Duracellkanin

Jag är fullt medveten om vad stressen bottnar i samt försöker komma till bukt med det. Är liksom rätt mycket nu i fröken Laméus liv såsom bröllopsplanering och semestertider på jobbet (vilket innebär mer att göra för oss som är i tjänst). Avseende bröllopsplaneringen så äter, sover, kissar, andas jag bröllop. Det är en evigt pågående process i denna hyperaktiva hjärna. Båda dessa stressorer är dock tillfälliga och kommer bli lugnare framöver. Fram tills dess så är jag en kombo av en bridezilla (när jag är hemma) samt en speedad duracellkanin som springer mellan olika möten på jobbet.

Jag är inte mer än människa - jag är dock en lätt stressad människa

Jobb, bröllopsplanering och blogg. Multitasking var ordet!

För att bägaren inte ska rinna över och för att jag inte ska bli en plåga för min omgivning så tar jag de tillfällen som bjuds till avkoppling. Häromdagen så checkade jag in på soffan direkt när jag kom hem och rörde därefter inte en fena! Igår kom en kompis över och lyssnade på min klagosång och mina bryderier i några timmar. Ikväll blir det en löprunda som därefter avslutas med ett glas rött vin från det numera igendammade vinskåpet. Till favvovinet bjuder jag mig själv och mina gourmander till döttrar på en delikatessbricka inköpt på byns Coop. Låter kanske lyxigare än vad det i själva verket är. Men i min hyperaktiva vardag så är detta en gudomlig upplevelse som jag har längtat efter sedan jag stämplade ut kl 16 idag.

Jag är inte mer än människa - jag är dock en lätt stressad människa

Rödvin och plock tillsammans med döttrarna (som såklart INTE får vin) och inredningsdetaljen/hunden Bosse

Spännande framtid

Stressen till trots så har jag hopp om livet! Jag har VÄLDIGT mycket roligt och spännande framför mig. Jag gifter mig om tre veckor, bara det liksom! Dessutom tror jag att det kommer hända många andra roliga och spännande saker framöver som jag säkert får anledning att återkomma till. Så för att avsluta detta semistressade inlägg så säger jag: ”Hej helg och hej avkoppling”

MVH

The bridezilla

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anita
  11 augusti, 2018 at 08:11

  Känns så bra att man inte är ensam. Just nu står jag inför ett nytt jobb då jag har haft folk omkring mig som tar all energi och därför gjorde jag detta beslut för att komma till en plats där jag får jobba självständigt och inte behöver träffa på människor varje sekund som hela tiden beklagar sig pratar bakom ryggen på folk m.m.
  Jag vet när min gräns är nådd och det känns så bra . Jag älskar naturen är ute och powewalkar med mina stavar samt lite styrketräning och det hjälper mig att hålla mig shape både i själ och kropp. Med detta sänder jag mina lyckönskningar till erat bröllop. Glöm inte att stanna upp ibland andas och sedan ta nya tag.
  Kram /Anita Alm

  • Reply
   Ingela Laméus
   12 augusti, 2018 at 16:42

   Tack Anita för dina stöttande ord! Den här helgen har jag försökt att göra precis det du säger, dvs stanna upp och andas, och det känns faktiskt något bättre. Så, tack😍

 • Reply
  Veronika
  11 augusti, 2018 at 11:01

  Det låter som du har en fantastisk tid framför dej! Det viktigaste är väl att man vet och kan hantera stressen hyfsat bra! Det viktigaste jag lärde mej efter en total kollaps med långvarlig stress var att allt löser sej trots att jag springer runt och tror att det bara är jag som kan rädda världen och lösa alla problem. Nu gör jag som du sätter mej i soffan med benen högt och njuter av att kunna hantera stressen fullt ut. Lycka till med allt och det är jätte roligt att följa dej på din resa ❤

  • Reply
   Ingela Laméus
   12 augusti, 2018 at 16:39

   Ja det där med stress är klurigt. Men precis som du säger så handlar det många gånger om att släppa kontrollen och sluta tänka att man ska kunna fixa allt själv!
   Vad skönt att du har hittat ett fungerande sätt att hantera stressen på…och väldigt roligt att du följer mig på min resa❤️

  Leave a Reply