Okategoriserade Träning

Midnattsloppet – mission accomplished

Midnattsloppet - mission accomplished

I våras bestämde jag mig för att jag skulle springa midnattsloppet samt att jag skulle klara det under timmen. Jag har sprungit det en gång förr och då sprang jag på 1.09 så hoppet ner till 59 min kändes stort. Men som med så många andra av mina mål så ger jag mig inte förrän jag har uppnått det. Mycket riktigt, jag klarade av att springa loppet under timmen, och t.o.m. bättre än så då jag sprang på 57 min!

Midnattsloppet - mission accomplished

Målet är nära…eller snarare starten!

Uppladdning

Dagen började med att min sambo/blivande man blev ivägforslad till sin svensexa. Han var under förvisningen att han skulle vara hemma med alla kids medan jag var i Sthlm för att springa loppet. Vad han inte visste var att jag hade bokat ett hotellrum på Scandic för mig och barnen eftersom de skulle få följa med. För mig blev detta ett ypperligt tillfälle att sätta guldkant på barnens helg eftersom de likt sin mor älskar att bo på hotell.

Midnattsloppet - mission accomplished

Den blivande maken, iklädd förnedringsdräkt, forslas här iväg på svensexa!

Efter en tur uppe på söder (iförd klackskor som satte spår i form av blåsor på några av tossingarna) som inkluderade såväl fika som lättare shopping så blev det avslutningsvis relaxing på hotellrummet. Jag hade fått instruktioner av Mårten att äta ordentligt innan men inte alltför nära inpå samt att dricka lagom med vatten. Vid kl 21 såg jag till att de två yngsta barnen sov samt att storasystrarna hade alltifrån godis till nödnummer in case of emergeny. Därefter begav jag mig mot startområdet.

Hälsning och hejarop från okänd

Längst framme vid starten fanns en enorm tv-skärm som spottade ur sig lycka-till-hälsningar till deltagarna. Av en slump tittade jag upp på skärmen precis innan startskottet och då står det “Du är grym Ingela Laméus”. Vem som lämnade den hälsningen är fortfarande en gåta… Peppen som hälsningen gav går dock ej att mäta. Jag var på topp! Så när starten sen gick så kändes det som att jag flög fram. Vid 6 km var det en åhörare som tittade på mig och ropade att jag såg pigg ut samt hade ett väldigt lätt löpsteg. Det pushade mig om möjligt ännu mer. Mellan 7 och 9 km var det dock något tyngre men då kopplades pannbenet och mitt jävlaranamma på!

Midnattsloppet - mission accomplished

Till vänster om starten står den enorma skärmen där den personliga hälsningen kablades ut.

När 9 km-skylten uppenbarade sig så var det som att alla lade till en extra växel och ökade takten…likaså jag! Den kilometern var nog min bästa, såväl mentalt som klippet i steget, och jag njöt av varenda meter. När jag korsade mållinjen så kunde jag inte låta bli att brista ut i ett “tjohoooooo”! Jag var så vansinnigt nöjd över min prestation. Jag hade kapat mitt förra resultat med närmare 13 minuter!

Midnattsloppet - mission accomplished

I mål!! Brutalt nöjd och enormt lättad.

Nästa lopp

Dagen efter hade jag förvånansvärt lite ont i kroppen, vilket jag tror beror på att jag har betydligt mer muskler nu än tidigare. Mitt träningsupplägg tillsammans med Mårten Nylén har varit optimalt utan att varken vara för soft eller för utmattande.

Nu då? Jo jag har fått blodad tand och vill springa fler lopp. Jag älskar stämningen, peppen och att få springa i stadsmiljö där det finns sååå mycket mer att titta i motsats till här hemma längs min välnötta skogsslinga. Vilket lopp det blir, ja det får framtiden utvisa!

You Might Also Like

2 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Henna
  21 augusti, 2018 at 06:48

  Du är grym, vad bra att hälsningen kom fram! Vilken resa du gjort, blir så inspirerad 🙂

  • Profilbild
   Reply
   Ingela Laméus
   21 augusti, 2018 at 07:24

   Var den från dig? TUSEN TACK!! Blev så taggad och lycklig när jag såg hälsningen…stod och pekade samt skuttade likt ett barn när jag såg mitt namn på skärmen😉
   Tack igen och tack för hjälpen med hotellet❤️

  Leave a Reply