mat Okategoriserade

Nyttig matlagning – så roligt och inte alls särskilt svårt

Nyttig matlagning - så roligt och inte alls särskilt svårt

Jag har alltid älskat matlagning men har i mitt tidigare liv trott att det fordras grädde, smör, majonnäs etc. för att få den utomordentliga kulinariska upplevelsen. Ack så fel jag har haft! I och med min viktminskningsresa så har jag lärt mig att så icke behöver vara fallet.

Nyttig matlagning - så roligt och inte alls särskilt svårt

Att alltid ha grönsaker hemma underlättar för att få till en nyttig och snabb anrättning

Topp 10-lista

Jag har kommit att forma en topp 10-lista över mina bästa recept som alla har nyttigt och kalorifattigt som gemensamma nämnare. Denna lista skall jag presentera framöver, men idag bjussar jag på det superenkla och fantastiskt goda receptet på min Kycklingfärsgryta med sting, som serverades med en myntayoghurt. Anrättningen är inspirerad av min matvecka i Turkiet och fick smaklökarna att virvla runt i en orientalisk dans.

Ingredienser

Gryta:

500 g kycklingfärs

1 gul lök skuren i klyftor

1 finhackad vitlöksklyfta

1 tsk sambal oelek

400 g krossade tomater

1 kycklingbuljongtärning

1,5 dl gröna frysta ärtor

400 g svarta avrunna bönor

Salt och peppar

Yoghurt:

2 dl turkisk yoghurt

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk torkad mynta

Salt och peppar

Gör så här:

Stek kycklingfärsen, addera därefter lök, vitlök och sambal oelek. Tillsätt krossade tomater (samt eventuellt 1 dl vatten vatten att öka mängden vätskan i grytan), svarta bönor, ärtor och kycklingbuljong. Låt puttra i ca 10 min. Tillsätt därefter salt och peppar efter behag.

Blanda samman ingredienserna till yoghurten och smaka av med salt och peppar.

Nyttig matlagning - så roligt och inte alls särskilt svårt

Simsalabim så har man på mindre än 15 minuter fått sig en vansinnigt god gryta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply