Okategoriserade

Bröllopet del 2 – middagen och en Harlem Shake

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

För två veckor sedan vaknade jag, dagen efter bröllopet, trött och sliten efter att ha dansat sex timmar non-stopp. Detta dansinferno resulterade i ömma och smutsiga fötter, en förlorad nagel, x antal vaskade Prosecco-flaskor, ett tappat örhänge, en brudklänning som blev grå/svart i nederkant, ett borttappat strumpeband samt en grym träningsvärk dagen efter. Men det var också middagen och festen of a life-time. Här följer del två från bröllopet, d.v.s middagen.

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Tältet som gick från stort, tomt och trist, till lyxigt, ombonat och vackert

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Champagnetema

Middagen bestod av glädje, tårar, fantastisk mat och från ingenstans 80 gäster som exploderade i en ”Harlem Shake”. Jag har ALDRIG haft så roligt någon gång och festen blev långt mycket mer lyckad än jag hade kunnat föreställa mig. Vi hade tema: champagne, som innefattade champagnekorkar till bordsplaceringen, citat om champagne i programmet, champagne-cupkakes och champagnepraliner till dessert m.m. Detta tema toppades mot slutet av kvällen när vi fick en present av Kaspers släkt och familj till Frankrike och Champagnedistriktet som bl.a. innefattar besök på två stycken champagnehus.

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Vårt bröllopsprogram

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Sagt om champagne samt en liten uträkning med hjälp av Viktklubb 

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Ett av uppslagen i vårt program som förklarar bl.a. det udda, men personliga, valet av bordsnummer

Förrätt och musikquiz

Under bröllopsplaneringen så hade vi meddelat vårt toastpar att vi inte tänkte hålla tal till varandra, däremot ville vi ha ett utrymme under förrätten på ca. 15 min. Sagt och gjort under förrätten (som bjöd på en medelhavsinspirerad plockbricka) bjöd vi våra gäster på vår resa genom ett musikquiz. Jag (och till viss del Kasper) hade valt ut låtar som var speciella och betydelsefulla för oss. Till låtarna följde en fråga som hade en koppling till oss som par samt en kring bandet/artisten/låten. Detta blev så lyckat och roligt. Vi tog också med flera av de låtar som framfördes under vigseln då samtliga låtar har en väldigt starkt betydelse för oss.

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Förrätten, som delvis är inhandlad av mina föräldrar i Spanien, och tillredd av svärföräldrarna.

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Vårt personliga musikquiz som tog med gästerna på vår resa

Middag med exklusiv karaktär

Middagen. Ja den var helt fantastisk! Vi hade tagit mat från restaurang Helt Enkelt i Gävle som stod på plats och grillade samt trancherade à la minute. Att en av kockarna är svensk mästare i grillning gjorde verkligen inte saken sämre. Maten fick så himla mycket beröm och det känns  så roligt att middagen fick den exklusiva prägeln som vi var ute efter trots att det var var uppdukat som buffé.

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Så otroligt fantastiskt god mat!

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Tillbehören var minst lika fantastiska som det à la minute-grillade köttet

Efterrätt och filmvisning

Till efterrätt så bjöd vi otraditionellt nog inte på bröllopstårta. Istället serverade vi Champagne-cupcakes, cakepops, champagnepraliner samt champagnegodis från Ejes Choklad i Stockholm. Det som dock sticker ut under efterrätten är den film som presenterades. Det visade sig att Kasper hade tillsammans med några vänner satt ihop en film som berättade (på ett väldigt humoristiskt sätt) hur vi träffades. Historien är såklart lite tillspetsad, men shitpomfritt vad rolig den var och applåderna efteråt visste inga gränser!

För att se filmen, klicka HÄR!

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Fantastiskt goda champagne-cupkaces som min grymma svägerska bakade åt oss

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Cakepops som döttrarna (och deras mor) slet med veckan innan bröllopet

”Det där, det är kärlek det…”

Jag skrattade så att jag fick ont i magen, men framförallt så blev jag oerhört tagen av det faktum att Kasper gjorde detta. Han hade tydligt sagt innan bröllopet att han absolut inte ville hålla tal eftersom han tycker det är svårt att uttrycka sig i ord samt eftersom han inte vill stå i centrum på det viset. Att han gjorde detta var dock hans sätt att visa sin kärlek och hur mycket vår relation betyder. Blir alldeles gråtmild än idag vid tanken av hur fint detta var av honom.

Efterrätten avslutades med ett tal från Kaspers syster Amanda som dessutom hade tagit hjälp från sin vän och artist Malick M.I.Q Afococi som framförde låten ”Issues”. Att han skulle framträda visste vi såklart inte och inte heller visste vi att just han spelar med i musikalen Ghost (en av mina favvofilmer – se filmklipp ovan) på Chinateatern i höst. Naturligtvis kommer vi att åka till Sthlm under hösten för att se denna musikal. Efter detta framträdande så sparkades festen igång, men det blir ett senare inlägg.

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Älskar den här mannen så oerhört…stark är han också;-)

Bröllopet del 2 - middagen och en Harlem Shake

Love<3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply