Träning

Träningskläder: Sätt färg på träningen

Träningskläder: Sätt färg på träningen

Från att ha använt träningskläder som härstammar från tidigt 2000-tal och som varierade i 10 nyanser av svart (beroende på hur många tvättar plagget hade fått utstå) till att nu utforska hela färgpaletten i någorlunda modern design. 

Träningskläder: Sätt färg på träningen

Träningskläder: Sätt färg på träningen

Denna grymma träningströja/jacka har i princip regnbågens alla färger i sitt mönster. Foto: Malin Nylén

Jag har under en lång tid varit av den åsikten att jag kan lika gärna träna i mina slitna “Jazzzbyxor” anno 90-tal samt ett svart välanvänt linne, jag kommer ju ändå bara svettas ner kläderna. Jag har dessutom alltid tänkt att jag klär mig samt tränar för min egen skull, vad jag tränar och hur jag ser ut har ingen annan på gymmet med att göra. MEN, jag har kommit underfund med att det är rätt kul med färgglada kläder även på gymmet. Dock bryr jag mig fortfarandet inte ett skvatt om vad de andra på gymmet tycker om min outfit.

Träningskläder: Sätt färg på träningen

Träningsoutfit back in the days…men skosnörena var iaf piffiga;-)

Flera uppsättningar

Eftersom träningen är relativt regelbundet förekommande så behövs det ett antal uppsättningar. Det funkar liksom inte att snurra på ett set, det skulle då komma att lukta gammal farbror (vilket iofs får mig att tänka på min underbara morfar) väldans snabbt. Så med anledning av det så har jag varit tvungen att ge mig ut i butik och införskaffa några nya brallor och toppar å då föll valet faktiskt på färgglatt.

Träningskläder: Sätt färg på träningen

Jackan som funkar på såväl vovve-promenaden som på löprundan! Foto: Malin Nylén

Moderna funktioner

Jag skulle kunna hävda att de nya färgglada kläderna inte har någon påverkan på själva träningen, men jo det har de faktiskt haft. Nya, moderna, kläder har finfina funktioner har jag uppmärksammat, såsom material som andas till ficka för skåpnyckeln. För mig som svettas som en tok vid träning så är klädernas andningsfunktion en fantastisk uppfinning. Jag slipper få en strid ström av svett ner i ögonen och jag slipper känslan av att bli kvävd av tröjan som nästintill är tillverkad av galon.

Summan av kardemumman är att det är kul med färgglada kläder och det är underbart att träna i plagg som inte suger åt sig svett likt en svamp!

Träningskläder: Sätt färg på träningen

Foto: Malin Nylén

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply