Okategoriserade

Nytt jobb, en förändring som kan vara skrämmande eller utvecklande!

Nytt jobb, en förändring som kan vara skrämmande eller utvecklande!

Det där med förändringar kan vara svårt för många (mig inkluderat). Jag kan bli stressad och undviker om möjligt större sådana. Dock lärde jag mig under min 90-dagars resa att det är tämligen ofarligt. Faktum är att man kan utvecklas oerhört av att våga hoppa, d.v.s. att våga göra en större förändring eller att prova något nytt.

Nytt jobb, en förändring som kan vara skrämmande eller utvecklande!

Firar med champagne och ser fram emot vad som komma skall

Min vapendragare hoppade

Under en av de först veckorna av “Kom i form på 90 dagar tillsammans med Mårten Nylén och Viktklubb” så berättade min vapendragare Joacim Rahm att han hade sagt upp sig. Han menade att nu när han ändå gjorde en så stor förändring avseende kost och motion så “passade han på” att även göra en yrkesmässig förändring. Jag minns att jag beundrade honom att han vågade hoppa men att jag där och då hade ett större behov av tryggheten och att ha en stabil situation på jobbet.

Släppa sargen

Tanken på att göra en yrkesmässig förändring har funnits ett tag men jag har trivts så oerhört bra på min arbetsplats att jag inte har velat ta steget. Under hösten har jag dock funderat mer och mer på detta men har känt mig osäker eftersom jag gärna undviker förändringar. Men så plötsligt en dag fanns annonsen till jobbet som där som jag så gärna skulle vilja ha. Och då poppade Joacims ord upp i mitt huvud: “Kan jag göra en så stor livsstilsförändring som 90-dagars innebär så kan jag förändra vad som helst”. Alltså, vågade Jocim så vågar jag. Så därför släpper jag nu den trygga sargen och hoppar. Efter 16 år som kommunal tjänsteman så hoppar jag istället över till något helt annat.

Jag kommer sakna min tidigare kollegor och min arbetsplats oerhört, men jag omfamnar förändringen och såväl den personliga som yrkesmässiga utvecklingen. Nu när jag väl har tagit steget så räds jag inte förändringen det minsta. Tvärt om! Jag tycker att detta nästa kapitel i livet ska bli fantastiskt spännande och roligt. Så, tack Joacim för dina ord den där vårdagen på gymmet i Solna och tack till mig själv som bevisade under 90-dagars resan att förändringar är ofarligt och att jag är stark nog att klara det mesta.

Nytt jobb, en förändring som kan vara skrämmande eller utvecklande!

Joacim, Mårten och jag på den allra sista dagen under 90-dagars resan

You Might Also Like

1 Comment

  • Profilbild
    Reply
    Anna
    5 november, 2018 at 19:45

    Grattis till utmaningen, spännande att höra lite mer om vad du ska göra.

  • Leave a Reply