Okategoriserade

En livsviktig frukost – med Bröstcancerförbundet, K2 och Stadium

En livsviktig frukost - med Bröstcancerförbundet, K2 och Stadium

Att jag är mån om brösten är något som jag främst har givit uttryck för på Instagram genom att visa på vikten av att bära rätt bh och rätt storlek. Minst lika viktigt (om inte viktigare) är att regelbundet undersöka sina bröst för att i god tid upptäcka eventuella knölar. När jag blev inbjuden att delta på en frukost där fokus var sambandet mellan fysisk aktivitet och bröstcancer så kändes det givet att tacka ja!

En livsviktig frukost - med Bröstcancerförbundet, K2 och Stadium

En bra BH är superviktigt, men minst lika viktigt är att undersöka sina bröst samt att bidra till forskningen om bröstcancer

En livsviktig frukost - med Bröstcancerförbundet, K2 och Stadium

Sagolik frulle på Stadium Sergelgatan

Produkter inriktade på kvinnor

Visste ni att 9000 kvinnor får varje år besked om att de har bröstcancer. Det motsvarar en kvinna i timmen! Visste ni också att 30 min fysisk aktivitet per dag kan förhindra att man drabbas av cancer? Av just den anledningen så har ett samarbete utvecklats mellan bröstcancerförbundet, skidvarumärket K2 och Stadium. K2 har sedan många år tillbaka satsat på tjejer samt anpassat dina produkter för denna målgrupp. T.ex. så behöver tjejer som regel en annan typ av skida än vad en man fordrar. K2´s tjejanpassade skidor har en mjukare topp och tail samt har sin smalaste punkt längre fram än på en herrskida.

En livsviktig frukost - med Bröstcancerförbundet, K2 och Stadium

En livsviktig frukost - med Bröstcancerförbundet, K2 och Stadium

En skida anpassad för kvinnor…och med Rosa Bandet-loggan nere på tail´en

Jag har åkt slalom sedan jag var fyra år gammal och har under många år gjort det på fel sorts skidor. Detta förtar upplevelsen då ansträngningen i backen många gånger tar över den lustfyllda upplevelsen. Jag har åkt på skidor som har varit anpassade snarare för en man än för en kvinna.  När jag då fick veta att det finns skidor som är framtagna för att passa mig som kvinna samt som kommer att underlätta min framfart i backen så blev jag väldigt inspirerad att till kommande säsong göra en uppdatering avseende skidorna. Att K2 dessutom skänker en del av sina försäljningsintäkter till Bröstcancerförbundet för att möjliggöra forskning på området gör ju att ett köp känns ännu mer motiverat.

#åkrosa och #alltidrosa

Med hashtaggen #åkrosa vill K2, Bröstcancerförbundet och Stadium inspirera till en aktiv livsstil. Bröstcancerförbundet vill dessutom “komma ut ur oktober” då kvinnor inte bara drabbas av cancer under denna månad. Cancer drabbar kvinnor under årets alla månader. Med hashtaggen #alltidrosa så vill förbundet sprida sitt arbete över hela året!

En livsviktig frukost - med Bröstcancerförbundet, K2 och Stadium

Livsviktig info från Bröstcancerförbundet fanns i denna påse…!

En livsviktig frukost - med Bröstcancerförbundet, K2 och Stadium

…bl.a. denna folder om info kring förbundets nya app som syftar till att påminna oss om att undersöka våra bröst. Ladda ner den vettja!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply