Okategoriserade

Hälsa: Omtag och spurt inför jul med bättre kost och mer motion!

Hälsa: Omtag och spurt inför jul med bättre kost och mer motion!

Den senaste 1,5 månaden har varit guldkant extra allt på tillvaron. God och relativt onyttig mat, godis samt fika har förgyllt tillvaron i kombination med minimalt med motion. Men med julklänningen och den där ärtiga nyårsblåsan nalkades så kommer jag att göra en hälsospurt de kommande 30 dagarna.

Hälsa: Omtag och spurt inför jul med bättre kost och mer motion!

Denna spurt innebär kalorisnål och hälsosam kost i kombination med regelbunden motion. Ambitionen avseende motion ligger på dagliga promenader, men eftersom min kropp har en förmåga att sända tydliga signaler på om det blir för mycket/för lite träning så lägger jag ribban på motion om 4 ggr/vecka. Sen får kroppen tala om det är lagom eller ej. Till följd av den operation som jag gjorde för fem veckor sedan så är jag aningen begränsad i vilka fysiska aktiviteter som jag får utföra. Jag får ej blasta muskler ovan naveln de närmsta 5-6 veckorna vilket gör att löpning och armhävningar och liknande är uteslutet, till förmån för spinning, promenader och styrkeövningar för rumpa, ben och lår.

Så, med nalkande adventsfika, julbord och hala promenadstråk så ställer jag in siktet på de nyttigare alternativen och promenadskorna med dubb.

Vill du haka på min 30-dagars utmaning? Do it! Jag kommer att uppdatera här på bloggen samt i min facebook-grupp: ”Pepp och prepp med Ingela Laméus”. Där kommer jag att dela med mig av mat- och träningstips samt andra råd som jag har fått under min tidigare 90-dagarsresa tillsammans med Mårten Nylén och Viktklubb.

Häng me´

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply