Okategoriserade

Efter-jul-strategi: Tänk positiva tankar och blicka framåt

Efter-jul-strategi: Tänk positiva tankar och blicka framåt

Har som jag nämnde i tidigare inlägg haft en tuff tid de senaste veckorna/månaderna och då behövs det väldigt lite för att det ska bli en dipp igen. På julen förväntas det dessutom att man ska vara lycklig samt tycka att livet är “on top”, vilket kan tillföra ytterligare påfrestning och press.

Ambivalens

Upplevde en ambivalens inför denna jul då jag kände mig ensam samt kände en press att tycka att livet var på topp utan att egentligen känna det. Min ambition var dock att julen skulle bli mysig, positiv och en energibringare! Resultatet blev istället en kombo av något glatt/trevligt och en gnutta besvikelse. När man då är låg från början så är det väldigt lätt att hänga upp sig på det där som gjorde en besviken och som till viss del förstärkte känslan av ensamhet.

Efter-jul-strategi: Tänk positiva tankar och blicka framåt

Jag och Jr på självaste julafton

Keep a positive mind

Jag har lätt för att stötta eller tala om för andra hur de ska göra för att tänka positivt eller förändra sin situation. Dock kan jag ha svårt för att tala samma språk till mig själv när jag känner mig nere! Men, om jag kliver utanför mig själv och betraktar min situation med objektivitet så skulle jag säga åt mig själv att fokusera på det som är positivt och som jag ser fram emot. Så, istället för att sitta här och hänga läpp över sådant som är utom min påverkan så ser jag till att fokusera på det som jag kan påverka och på kommande trevligheter:

Jag ska få fira min bästa vän på hennes 40-årsdag med bortavistelse (läs: hotellövernattning) och vinprovning.

Jag, kasper och barnen ska åka till fjällen i mars.

Jag ska planera in en helg i Norge för att träffa min bror med familj.

Jag har trevliga aktiviteter inbokade med vänner och med jobbet etc.

Nu klär jag av mig offerkoftan och skakar av mig det pms-mood som jag tycks ha drabbats av. Nu är det dags för tant att fokusera på annat än det som bringar besvikelse och ledsamhet, så det så!

Snart så kommer dessutom mina tre äldsta barn kommer hem. Sätter därför på mig mitt happy face och laddar inför traditionsenlig “efter-jul-mys” med noggrann genomgång av alla fantastiska klappar<3

Over and out for now!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply