Okategoriserade

Omtag! 45 dagars hälsosamt leverne is coming up!

Omtag! 45 dagars hälsosamt leverne is coming up!

Under “Kom i form på 90 dagar med Mårten Nylén och Viktklubb” så lärde jag mig bl.a. om viken av fysisk aktivitet för ett mentalt välbefinnande. Nu när jag känner att jag är på rätt köl igen så tänker jag återta kontrollen över en inte alltför hälsosam livsstil. Klarade jag 90 dagars strikt och hälsosamt leverne så fixar jag att göra en liknande omgång, men denna gång i 45 dagar. Som jag skrev på bloggen i november så planerade jag en hälsospurt inför jul. Men, livet och svackan kom emellan. Så, fr.o.m. 1/1-19 (och 45 dgr framåt) övergår jag till att äta hälsosamt och regelbundet (var tredje timme) samt återgår till att träna/promenera/springa.

Omtag! 45 dagars hälsosamt leverne is coming up!

Bild från i somras då såväl styrkan som glädjen i träning fanns där!

Omtag! 45 dagars hälsosamt leverne is coming up!

Goals! Bortsett från solbrännan så är målet att bygga upp samma styrka som jag hade på båda dess bilder!

Bryta negativt mönster

Varför så strikt och varför i 45 dagar? För att bryta ett negativt mönster samt för att åter hamna i goda rutiner så behöver jag göra en aktiv insats och en någorlunda strikt period. Regelbunden träning och nyttig mat ska såklart vara ett regelbundet inslag. Men i och med att jag hamnade ur fas och därigenom föll ur mina goda rutiner så måste jag göra ett extra krafttag för att återställas till den hälsosamma livsstilen.

Omtag! 45 dagars hälsosamt leverne is coming up!

Healthy breakfast coming up!

Mitt upplägg

Min plan är att hålla koll på kalorierna med hjälp av Viktklubbs matdagbok/loggbok samt att använda mig av deras recept. Träningen kommer främst bestå av promenader/springturer i kombination med det styrkeprogram som Mårten hjälpte mig att sätta ihop, det hittar du här. Min träning kommer främst att utföras hemma, med undantag för ett och annat lunch-spining-pass. Jag har relativt långa arbetsdagar och då är suget på att ta sig till ett gym om kvällningen inte särskilt stort. Däremot ska jag undersöka vilka/vilket gym som jag har i närheten av mitt jobb i Uppsala som kan erbjuda lunchpass när andan faller på.

Första januari

Jag skulle tro att det är fler liksom jag som planerar ett omtag den första januari. Inte nog med att det förmodligen är pizzeriornas bästa försäljningsdag på hela året, det är också den dagen då de allra flesta gör en livsstilsförändring. Så, om ni är fler där ute, låt oss hjälpas åt samt stötta varandra. Jag kommer i alla fall att dela med mig (här, på min instagram och i min facebook-grupp) av hur det går för mig och jag skulle tycka att det vore jättekul att få ta del av andras resor/utmaningar/tips/do´s/dont´s också.

Let´s do this – För att jag kan, för att jag vill och för att jag vet att jag kommer att må bra av det!

Omtag! 45 dagars hälsosamt leverne is coming up!

I am ready!

You Might Also Like

1 Comment

  • Profilbild
    Reply
    Inger
    30 december, 2018 at 20:56

    Kul att läsa i din blogg. Man blir inspirerad att ta tag i sin vikt. Tänkte att jag också ska göra något åt mitt slarv som jag har hållt på med i december. Januari får bli startskottet för att komma tillbaka på banan igen.

  • Leave a Reply