Okategoriserade

Mitt 2018 – Var det BRA eller ANUS?

Mitt 2018 - Var det BRA eller ANUS?

P3 hade förr ett programinslag där det diskuterades huruvida ett dilemma eller en situation var bra eller anus. Jag har anammat detta uttryck och ställer mig (och andra) ofta frågan om något är bra eller anus. Var maten bra eller anus? Var filmen bra eller anus? Var resan bra eller anus? Var dejten bra eller anus osv. De som har lyssnat på p3 förstår, men de som är novis kan studsa till och fundera vad sjutton jag säger. Anus? Kan man verkligen säga så?

Branus

Så hur var då mitt 2018? Bra eller anus? Det var både och skulle jag vilja påstå. Vad blir det, Branus eller? Jag var med i “Kom i form på 90 dagar tillsammans med Mårten Nylén och Viktklubb” och gjorde ett resultat som jag är väldigt stolt över. Jag gifte mig, jag bytte jobb och jag har haft förmånen att få resa både inom och utanför Sverige. Det var det som var bra.

Det som var anus var att jag tappade en del av mig själv här i höstas. Jag tappade också mina hälsosamma vanor och den inre styrka som jag hade byggt upp. Jag har känt mig ensam, sårad och förkrossad med flertalet tårar strömmandes nedför kinderna. Men för att använda sig av en välanvänd och urtvättad klyscha;

What doesn´t kill you makes you stronger

Mitt 2018 - Var det BRA eller ANUS?

En av de saker som var bra! Bröllopet och alla de fantastiska bilder som finns att beskåda. Foto: Maria Wadelius

Etikett för 2019

Och apropå klyscha så kommer jag osökt att tänka “Carpe diem” som skulle passa nu inför 2019, men jag ogillar denna floskel starkt, så jag tänker inte sätta den som etikett för kommande år. Snarare kommer jag att vara realist och hävda att 2019 kommer bli Branus. Vissa anus-inslag går liksom inte att komma ifrån. Dock kommer jag göra allt vad jag kan för att det ska bli så bra som möjligt! Om jag väljer att betrakta mig som ett offer så kommer förmodligen anuset ta över och dominera året och det tänker jag då bannemig inte tillåta!

GOT NYTT ÅR ALLES!

Mitt 2018 - Var det BRA eller ANUS?

“Vid framgång förtjänar du den, vid nederlag behöver du den” – Winston Churchill

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply