mat

Blomkålstabbouleh – ett nytt nyttigt favvorecept med blomkål!

Blomkålstabbouleh - ett nytt nyttigt favvorecept med blomkål!

Nu adderas ännu ett recept till favoritsamlingen, nämligen blomkålstabbouleh. Grundreceptet är en tabbouleh, utan bulgur, men med blomkål. Jisses vad gott det blev, utan tvekan en utmanare till min andra blomkålssallad 

Blomkålstabbouleh - ett nytt nyttigt favvorecept med blomkål!

Tada! Enkel och snabb att tillaga samt grymt god.

Ingredienser

Ca 300 g färsk blomkål

1 gul lök

2-3 tomater

100 g bladpersilja

1/2 citron

Salt, peppar

Gör så här

Riv blomkålen på den grova sidan på rivjärnet. Släpp ner i kokande vatten i ca 30 sekunder och häll sedan av i ett durkslag.

Finhacka löken och bladpersiljan (använd ej de grova stjälkarna) och tärna därefter tomaten. Blanda detta med den avsvalnade blomkålen. Pressa en halv citron över salladen samt krydda med salt och peppar. Färdigt!

Till denna sallad serverade jag grillad kyckling och en vitlöks- och yoghurtsås

Blomkålstabbouleh - ett nytt nyttigt favvorecept med blomkål!

Innan blomkålen adderades

Blomkålstabbouleh - ett nytt nyttigt favvorecept med blomkål!

Blomkålen rivs på den grova sidan och bildar ett “blomkålsris”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply