Livet

Vardag 2.0

Idag har jag sett till att få en härlig guldkant på min vardag, i form av en lunch med en fin vän, Frida,  som jag inte har träffat på eeeevigheter. Det var härligt att kunna ”catch up” mellan förmiddagens möte och eftermiddagens läkarbesök på Barn och ungdomskliniken för Maja. Ett andhål i en annars rätt så full kalender. Vi såg till att boka in en middags dejt på en gång. Det blir så lätt att man säger ”vi måste ses snart igen”, men så går dagarna, veckorna, månaderna och ibland år…innan man får till det nästa gång.

Sen mötte jag upp Maja för hennes läkarbesök. Det har nu gått exakt åtta år sedan vi fick ta emot beskedet om hennes cancer, natten till den 5:e oktober 2010…och idag satt vi i samma väntrum igen. Och träffade hennes gamla läkare, under en kort stund så kastades jag tillbaka.

Eftersom vi har bott i Stockholm (vi flyttade i samma veva som hennes behandlingar avslutades) så har alla efterkontroller gjorts på Barnonkologen på Karolinska i Solna. Men nu är vi tillbaka i Västerås och det kändes tryggt att träffa samma nyckelpersoner som fanns med redan från början.

Vardag 2.0

Surrealistiskt att vara tillbaka där allt började, men den här gången friska och tacksamma.

Dagen fortsatte med hämtning av Millie, shopping av vinterkläder (lagom till att värmen kommer tillbaka nästa vecka), skjutsning och hämtning av tonåring (innebandyträning) och nu har jag äääntligen placerat rumpan i soffan efter att ha packat Millies väska. Hon ska få spendera helgen med sin moster och morbror i deras hus i Sälen medans Magnus och jag tar en 24 timmars staycation i huvudstaden.

Vardag 2.0Hiss selfie

 

Målet imorgon är att ställa klockan ubertidigt, trippa ner till gymmet som så lägligt ligger två minut bort, ladda energi på löpbandet och sen få iväg barn till skolan och själv ta mig till kontoret. Sen ska Millie skickas iväg på sitt härliga äventyr och jag ska agera taxi till flygplatsen för mina föräldrar som flyger ner till solen i Alicante. SEN tar jag helg.

Kram / Jenny

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply