Träning

Morgonträning vs kvällsträning

Så länge jag kan minnas så har morgonträningen varit en del av min vardag.

Jag blir härligt hög av känslan av att ha hunnit köra ett träningspass innan dagen drar igång med barnlämning, jobb och andra åtaganden. De dagar jag morgontränar upplever jag en helt annan ork och ett helt annat fokus som oftast sträcker sig över hela dagen. Mina dagar är fulla av olika möten, skärmtid och beslutstaganden och det är viktigt att ha fysiken att kunna bolla många bollar samtidigt.

Det är klart att jag får kämpa för att kliva upp när klockan ringer strax före klockan fem, jag studsar ju inte direkt upp. Men motivationen finns och jag vet vad belöningen är när jag är klar.

Jag brukar ha tänkt ut upplägget kvällen innan och anpassar sen passet utifrån statusen på kroppen när jag vaknar. Det tar en halvtimme att väcka kroppen med något energigivande i magen innan jag trippar ner till Puls & Träning som ligger precis nedanför oss.

Uppläggen varierar mellan: löpning på löpbandet (5 – 10 km), nu när jag tränar inför Göteborgsvarvet 2019 så kommer det även bli lite längre pass efter nyår, Almenäsintervaller, ben/rygg/rumpa eller armar/bröst/core, gärna 4-5 dagar i veckan. Och då är helgpassen inräknade. Det brukar bli 2-3 tidiga morgonpass i veckan.

Jag har testat att träna på kvällen efter jobbet. Men det är verkligen inte min grej.

På vår- och sommarhalvåret så blir det ibland utepass på kvällen och det funkar rätt så bra. Men då handlar det om powerwalks, löpning eller en tur med min MTB. Inga styrkepass. Nu när vi har flyttat och Magnus pendlar till Solna så har jag dessutom alltid barnhämtning, träningar och middag att sköta så när klockan är sju eller åtta så har jag definitivt ingen motivation eller ork att trippa ner till gymmet eller att ta mig ut. Sen blir jag så pigg efter träningen och kommer inte i säng i tid.

Vad föredrar du? Morgonträning eller kvällsträning?

Lunchpass vore toppen att få till, det brukar jag se till att köra när jag jobbar hemifrån.

Kram

Jenny

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply