Livet

Sticker ut hakan lite

Lyft blicken!

Jag stannar upp och reflekterar över hur tacksam jag är över så mycket här i livet. Det är så lätt att ånga på och hamna i det negativa kugghjulet. lyft blicken och se allt det som faktist GER energi.

Efter ett par månader i min gamla hemstad så kan jag konstatera att man faktiskt är liiite gnälligare här, man fokuserar liiiite mer på det negativa och man har liiiiite svårare att inte älta. Jag är inte riktigt van vid det. Efter nästan 10 år i skärgården på Värmdö bland en hel drös positiva och sprudlande individer (speciellt på vår gamla gata) så kommer det nog att ta ett tag att aklimatisera sig här. Reflekterar över det här dagligen, till och med på gymmet. Det är sällan jag hör någon beskriva sitt liv på ett positivt sätt. Speciellt när den ena frågar den andra hur det är…”nja du vet, jag har lite ont här och lite ont där, det är tungt på jobbet och vädret kunde vara bättre…osv osv” Herremingudsägerjagbara. Eller “jo men du vet, huvudet upp och fötterna ner, typ”. Suck.

Eller är det kanske bara helt enkelt typiskt svenskt? Ja, kanske lite. Och jag kanske har FÖR mycket positivitet i mig och vistas för mycket i min lilla bubbla med en likasinnad äkta hälft. Det kanske inte heller är bra. Jag kanske anses ta saker FÖR lätt.

Självklart får man må dåligt, självklart så måste man få älta och självklart så kan livet inte vara toppen hela tiden…tro mig, jag vet. Men när det blir till någon form av kultur, då är det kanske inte så bra.

Notera nu att jag generaliserar och med glimten i ögat. Men med en liten sanning bakom.

En välbekant röst

Jag blev så glad och varm inombords idag när jag hörde en välbekant röst på andra sidan luren. Majsan! Underbara och härliga du vad glad jag blev att du ringde. Och jösses nu kom den första riktiga längtan tillbaka till vår gamla gata. För en kort stund. Massor av minnen. Massor av skoj. Grannsämjan. Ibland känns det som ett helt annat liv och på något sätt så är det så. Vi hade ett annat liv där och vi har ett annat liv här, ett liv som ger oss mer balans och ro. Mindre stress i vardagen. Mindre stress i våra yrkesliv. Men Värmdö kommer alltid vara en stor del av oss och vem vet hur framtiden ser ut.

Pöss på er

Kram Jenny

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Majsan
  10 november, 2018 at 20:01

  Puss på dig med! 💕 ses i januari!🤗😍

 • Profilbild
  Reply
  Majsan
  11 november, 2018 at 17:00

  Vad gullig du är… kändes härligt att höra dig också och jag kan bara hålla med, det finns alldeles för mycket negativt tänk. Kram på dig, ses i januari!💗

 • Leave a Reply