Anki Ström, KBT-coach och mental tränare: “Du blir vad du tänker”

”Du blir det du tänker”, just därför ska vi träna oss på att tänka det vi vill bli och inte tvärtom". Så skriver Anki Ström, KBT-coach och mental tränare, i sin krönika. Foto: Privat och pexels.com

Jag tror på ”the law of attraction” men inte som att det är en högre makt som styr upp vårt liv … Utan jag tror på att vi själva kan styra våra egna öden om vi jobbar tillräckligt hårt och tror på oss själva. För det är faktiskt så, att hjärnan är som en muskel som kan tränas precis som resten av kroppen. Trots att hjärnan är ett mått på vår intelligens, är den egentligen i sig inte särskilt smart. Det vi säger till den blir också vår verklighet. I praktiken innebär det att makten ligger i dina händer för hur ditt liv ska se ut … eftersom det är DU som väljer hur du talar till dig själv och vilka tankar som får ta plats. Går du omkring dagarna i ända och tänker negativa tankar, att det är “ingen ide” att ens försöka börja träna eller byta jobb (“att du säkert kommer att misslyckas ändå”) är det också vad som kommer att ske på sikt. Men om du däremot intalar dig själv att du KAN och SKA genomföra din målsättning, blir utgången en helt annan. Prova får du se!

Läs även fran-ord-till-handling-lat-2018-blir-aret-du-faktiskt-gar-i-mal/

Mitt intresse för människors beteende, utvecklings – och inlärningspsykologi är också en passion och jag älskar verkligen att möta och coacha människor. Att få ta del av en annan individs tankar och känslor är ett förtroende jag alltid står lika ödmjuk inför och tar på största allvar. Det är ett hantverk att coacha eftersom varje ny person är unik, och trots mina kunskaper och erfarenheter kring metoder och modeller, övningar och annat så krävs det att jag kan lyssna in, känna av, läsa mellan raderna och ställa frågor som hjälper personen att hitta sina egna svar. Det är fantastiskt och jag tröttnar aldrig.

Du kanske gillar sa-lyckas-du-med-nya-vanor

Att se människor utvecklas, genomföra livsstilsförändringar och nå drömmar och mål, i stort och i smått, ger enorm energi och det är fascinerande hur mycket vi kan påverka bara genom att vi börjar inse att VI har makten över hjärnan och inte tvärtom. ”Vi blir det vi tänker” som det kända Buddacitatet lyder och just därför ska vi träna oss på att tänka det vi VILL bli och inte tvärtom.

Jag ville nå ut med mitt budskap och inspirera andra till livsstilsförändring och personlig utveckling, skriva artiklar och få verka med likasinnade – HERE I AM

Anki Ström, KBT-coach/mental tränare

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.