Söndagskrönikan: Din bästa tid är nu (livet väntar inte tills du är redo)

Att göra stora förändringar kan vara skrämmande ... det är tryggare att stanna kvar i en invand situation. Men det kommer inget "rätt läge" eller dagen då det känns lätt. Förändringar är tuffa men det får dig även att växa! Börja i dag, din bästa tid är nu!

Din bästa tid är nu: Vilka tankar du “matar” hjärnan med påverkar dina beslut och ditt beteende samt hur resultatet av dina ansträngningar blir. Med andra ord behöver du sluta intala (“mata”) dig själv att det kommer en rätt dag, tid eller tillfälle för att genomföra en förändring. Din bästa tid är nu! Livet väntar inte tills du är redo. Jag tror många gånger att vi är rädda för vad som ska hända om vi faktiskt tar tag i det där som skaver och inte är bra …eller kanske till och med uppnår våra drömmars mål?!
Text. Anki Ström Foto. Piaxabay.com

Det är så mycket enklare och bekvämare att stanna kvar i det invanda och trygga och fortsätta klaga och gnälla. Skylla på yttre omständigheter, pengar eller tidsbrist, andra människor eller otur. För vad händer om jag söker det där jobbet eller går ner 10 kg i vikt, anmäler mig till maratonloppet, bjuder ut snyggingen på gymmet?

Läs även Du blir vad du tänker

Med utveckling och förändring kommer krav, förväntningar, ansvar och det kan kännas mer än skrämmande. Då är övervikten, den otränade kroppen, singellivet eller jobbet du haft i 15 år trots allt något du kan och vet hur du ska hantera. ”It is what it is”, det är som det är men för den sakens skull inte strunta i det, utan istället acceptera, reflektera och agera. Det finns en hel värld av möjligheter när vi vågar möta verkligheten som den faktiskt är och utgå därifrån!

Mer av Anki Möt vintern med acceptans och aktivering

Utifrån egen erfarenhet av såväl mitt eget liv som av att ha coachat ett stort antal personer och grupper kan jag säga att det är bland det svåraste vi människor har – att acceptera att vissa saker ”är som de är”. Acceptera dig själv för den du är och hur du ser ut, ditt liv, dina upplevelser och erfarenheter, allt jobbigt som sker och allt du egentligen vill fly ifrån är det som i slutänden kan frigöra din fulla potential. Det är inte att lägga sig ned och ge upp utan att faktiskt möta livet som det är och börja där. Precis där du står just nu med dem förutsättningar du har. OM JAG BARA – fyll i fortsättningen av meningen själv med allt det du dagligen använder som ursäkt och undanflykt till att inte ta tag i livet, dig själv, karriären, äktenskapet eller dina drömmar … För återigen, din bästa tid är nu!

//Anki Ström, KBT-coach/mental tränare, PT, kostrådgivare & skribent

Söndagskrönikan: Din bästa tid är nu (livet väntar inte tills du är redo)
Du som följer mig på sociala medier och läser mina artiklar vet att jag älskar kloka ord och citat. Enkla meningar och fraser som fungerar som budord för livet i syfte att stärka och hjälpa. Ett av mina favoritcitat lyder ”it is what it is”, det vill säga  ”det är som det är”. Det handlar om att landa i verkligheten och acceptera den för vad den är och gå vidare för DÄR I finns möjligheten till utveckling och förändring!

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.