Bra appar som förenklar din vardag

När vardagen blir utmanande kan du låta mobilen bli din PT. Här tipsar vi om bra träningsappar som hjälper dig att få träningen gjord. Foto. Shutterstock

Det är ett pussel att få ihop träningen med allt annat som ska hinnas med. Vissa dagar hinner man helt enkelt inte ta sig till gymmet. Men träningen behöver inte bli lidande för det – man kan faktiskt få ihop ett bra träningspass ändå. Det finns flera bra träningsappar som fungerar till de flesta mobiler. Här får du tips på appar som förenklar din vardag.

Få träningen gjord i mobilen

1. Seven – 7 minute workout training challenge

Den här appen passar de med ett hektiskt schema och som gillar högintensiv träning. Passen är 7 minuter långa, men mycket intensiva, och man går med i en utmaning där man ska träna i –
7 minuter varje dag i 7 månader. Man får högst missa tre pass varje månad, annars förlorar man utmaningen.

2. Runkeeper

Det här är en av de kändaste, och faktiskt en av de äldsta träningsapparna. Appen är utvecklad för flera olika träningsformer och läser av alltifrån hur långt du exempelvis springer eller cyklar, hur många kalorier du gör av med, din puls etc. Man kan skapa egna träningsplaner eller delta i färdiga planer, och man kan utmana sina vänner i olika utmaningar. Appen finns både gratis och som betalversion.

3. Nike Training Club

Det här är en allsidig och väldigt pedagogisk app. Det finns flera pass som fokuserar på allt från styrka och uthållighet till balans och yoga. Alla pass finns med video, och tydliga bilder, och nästan alla pass är på svenska. Nivåerna varierar från enkel till avancerad. Här kan man även välja vilken muskelgrupp man vill fokusera på

Läs mer 4 snabba på motivationen

4. Daily Yoga

Yoga går jättebra att utöva hemma, men man bör ha gått på några pass med en instruktör innan man ger sig på de svåraste övningarna. Daily Yoga finns både som gratis- och betalversion, där den sistnämnda passar erfarna ”yogisar”, och man får dagligen förslag på nya yogapass.

Nöje kombinerat med nöje

Våra mobiler är sannerligen bra uppfinningar. Med dessa tips på appar som förenklar din vardag är det även viktigt att få med vikten av återhämtning.
Efter ett hårt träningspass kan det vara guld värt att vila upp sig till ett Netflix-avsnitt, lyssna på musik eller försvinna in i en bra bok genom någon av alla boktjänster.

Du kanske även gillar Lindra stress med yoga

Poängen är att man kan förena både nytta och nöje i mobilen. Däremot råder jag er att lägga ifrån er mobilerna en stund innan det är dags för läggdags. Det kan nämligen påverka sömnen negativt om det sista man tittar på är en lysande skräm. Och man vill ju vakna upp så pigg och alert som möjligt så att man kan sätta tänderna i nästa träningspass, eller hur?

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.