Fem sköna träningshotell

Aldrig testat att åka på träningsresa eller tagit in på träningshotell? Här är en guide till fem sköna träningshotell som låter dig kombinera semester och träning. Foto. Shutterstock

Vila upp sig i all ära, men ibland kan det vara skönt att antingen komma igång med nya träningsrutiner eller hålla igång sin nuvarande träning när man åker iväg på semester. Här är en guide till fem sköna träningshotell som låter dig göra det.

Fem sköna träningshotell

1. Robinson Club Cala Serena – Mallorca, Spanien

I en rogivande vik med gröna omgivningar på Mallorca ligger Robinson Club Cala Serena. Här finns det gott om val både för den träningssugne och för den som vill ta det lugnt. Med flera pooler, 13 tennisbanor, golfbana, uthyrning av mountainbike, pulshöjande sporter och såklart ett välutrustat gym finns det gott om valmöjligheter för den som vill röra på sig. Eller varför inte hyra en runda på en Harley Davidson medan du har chansen? När du blir hungrig av alla aktiviteter erbjuder hotellet på härliga, fräscha kvalitetsbufféer med olika teman.

Du kanske även gillar Sju sköna spa-upplevelser

Robinson Club Cala Serena erbjuder ett smörgåsbord av träningsutbud samt ett välutrustat gym. Foto. sunshne.co.uk

2. Grand Hotell Saltsjöbaden

Grand Hotell Saltsjöbaden erbjuder dig både tränings- och spaweekend i Stockholm. I en av Sveriges kanske skönaste miljöer finns möjligheter för både träning och avkoppling. Gymmet innehåller olika typer av träningsmaskiner, vikter, löpband och boxningssäck, med utsikt över vattnet. Även Aqua fitness och yoga erbjuds. Kökschefen David Lundqvist vann Årets Kock 2018, så vänta dig en härlig kulinarisk upplevelse när du är redo för middagen. Du kan också unna dig massage eller ett brett utbud av härliga behandlingar.

Grand Hotell Saltsjöbaden erbjuder dig både tränings- och spaweekend i Stockholm. foto. hotelspecials.se

3. TUI Magic Life Marmari Palace – Kos, Grekland

Precis intill stranden på Kos kan du hitta en härlig oas i tillvaron, i form av TUI Magic Life Marmari Palace. Olika sport- och träningsaktiviteter är igång hela dagen, inklusive gruppträning, flera olika cykelturer i naturen varje vecka och tennis på någon av de fyra planerna, där även kurser hålls. Självklart kan du också slappa i solen runt någon av de nio olika poolerna eller på stranden. Dessutom finns även ett vattenland på promenadavstånd.

TUI Magic Life Marmari Palace erbjuder 9 poler för den som gillar att simma. Bildkälla HÄR

4. Thanyapura Sports Hotel, Thailand

På den vackra tropiska ön Phuket i Thailand ligger Thanyapura Sports Hotel, och där finns, som namnet antyder, suveräna möjligheter för sport och träning. Personalen brinner för att hjälpa dig att bygga upp din kropp och hälsa och öka ditt välbefinnande. Med faciliteter i världsklass och stora, öppna, lugna ytor är deras mål att få människor att komma till en ny nivå, både kroppsligt och mentalt. Ett hälsocenter finns på plats där man kan få behandlingar och individuellt designade hälsoplaner för dem som önskar. Den perfekta platsen för dig som vill åka långt bort till en vacker miljö och få lite av en nystart för kropp och själ!

Läs mer Mobilfri semester? Här är 3 hälsofördelar med en digital detox

Dansa Zumba på Thanyapura Sports Hotel. Foto. Thanyapura.com

5. Torekov Hotell – Torekov, Sverige

Torekov Hotell är beläget mitt i den fantastiska naturen på Bjärehalvön, där allt är lugnt och fridfullt. Slappna av i något av de två härliga spa-baden eller de japanska utomhuspoolerna, och gå sedan in i den sköna ångbastun med havsutsikt. Vad gäller träning kan du gå med i ett gruppträningspass eller köra hårt själv i det fina gymmet. Hotellet erbjuder även yogahelger och träningsweekend med Taudien Training. Eller varför inte gå en tur på någon av de 6 golfbanorna?

Varför inte boka in en spa- eller träningsweekend på Torekov Hotell? Foto.secretescapes.se

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.