Gör ditt eget hemmaspa (och skafferirensa samtidigt!)

Hemmaspa, alla kan behöva Spa:a lite emellanåt! Kanske har du varken lust eller råd att lägga dyra pengar på att ta dig iväg på en tjusig spa-helg? Då kan jag glädjande berätta att du lika bra kan rota lite i skafferiet och styra upp ett eget hemma-budget-SPA.
Text. Marie Emre

“Hemmaspa” betyder alltså INTE att du smackar på en banan i ansiktet undertiden du drar runt med dammsugaren OCH pratar i mobilen som du har fastklämd mellan kind och axel samtidigt. Det gills inte som ett hemma-spa min vän. Jag tänker istället på tända ljus, fluffiga handdukar och plingplong-harmonisk musik i dämpad belysning. Först när du styrt upp detta är du redo att pyssla om dig själv UTAN att andra saker får komma emellan.

Fixa ditt eget hemmaspa (och skafferirensa samtidigt!)

Så, vad krävs egentligen för ett hemma-spa?

Fixa ditt eget hemmaspa (och skafferirensa samtidigt!)
Foto. Pexels.com

Stäng av mobilen/tv:n. Inte bara ljudet utan koppla ner allt helt och hållet. Jag gissar att du inte är president så du kan säkert vara onåbar i iallafall 1 timme eller 2? Sätt istället på lugn och harmonisk musik. Sök SPA på t.ex spotify. Youtube har också en hel uppsjö med passande klipp. Hitta det som passar dig.

Omgivningen. Mysbelysning och doftljus är som bomull för själen. Och om du vet med dig att du stör dig på disk i diskhon, dammtussar i vråna.. städa innan. Att ha en harmonisk omgivning som inte stressar dig är A och O.

Du kanske även gillar Sju sköna spa-upplevelser

Att äta och dricka. Skär upp lite färsk frukt och/eller släck törsten med lite färskpressad juice.

Fixa ditt eget hemmaspa (och skafferirensa samtidigt!)

Kroppen. Har du badkar så tappar du upp ett varmt bad med en väldoftande badolja. Vi som inte har badkar ställer oss såklart i en varm dusch istället. Oavsett vad så är det dags att skrubba kroppen från döda hudceller. Blanda ihop olivolja och salt/socker och några droppar citron (salt är grövre så undvik detta till ansiktet).

Ansiktet. Efter duschen/badet kan du, efter peelingen passa på att lägga en ansiktsmask undertiden du tar hand om dina nu uppmjukade fötter.

Fötterna. Fila bort ev förhårdnader. Smörj in fötterna ordentligt och trä på ett par sockor.
Håret. När du badar/duschar så passar du på att göra en hårinpackning gjord av 1,5 banan och 1,5 avokado. Fördela jämnt i blött hår efter tvätt, låt sitta i cirka 20 minuter innan du sköljer ur. Undvik hårbotten.

Gör ditt eget hemmaspa (och skafferirensa samtidigt!)

Mer skönhet 5 tips på hur du kan bromsa onödigt tidiga ålderstecken

Manikyr. Fila, forma, fixa nagelband. Ta din tid och unna dig både underlack, nagellack, överlack. Sippa på din juice, vifta lite med tårna under tiden du väntar på att första lagret ska torka innan du lägger på nästa osv. No stress sa vi väl!

”Bra produkter att använda till håret är bland annat honung, avokado, majonnäs, ägg, yoghurt och olivolja. Förhoppningsvis kan du blanda ihop din alldeles egna favoritkur”

Tips på olika ansiktsmasker

Blanda banan och havregryn. Passar problemhy som gärna blir fet.

Jordgubbar är också bra för problemhy. Blanda med yoghurt.

Äggvita kan även det blandas med yoghurt – för en len och mjuk hy.

Avokado passar dig med torr hy. Tillsätt en droppe olivolja för en extra skjuts.

Lycka till, NJUT och tipsa gärna om din egen favorit från skafferiet!

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.