Hitta din intuition och låt den leda dig i höst

Vissa känner en stark intuition och andra har svårare att lyssna inåt. Oavsett vem du är kan tipsen i artikeln hjälpa dig att komma i djupare kontakt med din intuition och förmågan att faktiskt lita på att känslan i kroppen ofta speglar det som är sant. Foto. Shutterstock

Hösten står runt hörnet. Kanske står du inför många val och beslut som ska fattas. Då är det starkaste du kan lyssna till din egen intuition. Känslan som skapar klarhet men som kan vara svår att lyssna till eller helt och hållet hitta om du är van att styras av logiken och samhällets strukturer.

’Intuition är förmågan att bilda en omedelbar uppfattning eller göra en omedelbar bedömning med medvetande utan att ha tillgång till alla fakta, och ställs ofta i motsats till att resonera och förstå logiskt.”

Det här känns rätt – det här känns fel. Jag gör för att jag måste – jag gör för att jag vill.

Vissa känner en stark intuition och andra har svårare att lyssna inåt. Oavsett vem du är kan tipsen här nedan hjälpa dig att komma i djupare kontakt med din intuition och förmågan att faktiskt lita på att känslan i kroppen ofta speglar det som är sant.

Öva på att aktivera alla dina sinnen

Genom att göra alla dina fem (sex) sinnen mer aktiva kommer du i bättre kontakt med kroppen och kopplingen till känslan inom dig. Om du vill skapa en stark intuition kan du öva på att verkligen aktivera dina sinnen, till exempel på en promenad, när du äter eller lyssnar på någon. Se, hör, känn, smaka och lukta med hela din känsla.

Naturen är läkande och har en stärkande förmåga. Låt dig själv stanna upp, gärna under en meditation för att öva på aktiveringen av alla dina sinnen.

Lite på din magkänsla

Är du lagd åt det optimistiska hållet kommer troligtvis din magkänsla ofta vara positiv, om du däremot ofta har en dålig magkänsla, en oro eller brist på tillit till din magkänsla kanske du är mer pessimistisk och kommer ha svårare att faktiskt hitta din sanna intuition.

För att hitta den positiva, pirrande och säkra magkänslan gäller det att VÅGA lita på den. För att skapa mer god magkänsla inför saker behöver du tillåta dig själv att följa den även fast det finns en logisk negativ tanke i bakgrunden.
Tex. du får ett jobberbjudande utomlands – vad är din FÖRSTA känsla? Följ den. Det får kännas läskigt när det landar i dig, det får kännas stort och ouppnåeligt men det är när du faktiskt vågar lita på din känsla som du skapar mer av den goda vanan.

Fler möjligheter kommer komma till dig och då vet du vad du ska göra. När du sedan har följt din FÖRSTA känsla en gång som inte har blivit så bra, det blev inte rätt. Då kommer din intuition vara starkare och hjälpa dig att navigera om – hjälpa dig att våga släppa det du trodde var det du ville göra för att ändra kurs mot det som känns mer sant för dig just nu.

Granska dina reaktioner 

För att kunna förstå när det är intuitionen som talar eller en logisk tanke inom dig kan det vara en bra idé att göra en reflektion av dina reaktioner.
Det kan vara så att du känner en känsla men väljer att göra det som känns mest logiskt. Att du väljer att lita på logiken i en situation istället för magkänslan (vilket ibland självklart är bra också). För att förstå dig själv bättre, gör en reflektion nästa gång du reagerar starkt på något. Notera om det är din magkänsla som har fått styra eller logiken.

Om du är mer styrd av dina känslor – testa att bryta din känsla med en logisk tanke.
Om du är styrd av logiken – testa att känna efter och gör tvärtemot för att se vad som händer.
Lär känna dig själv bättre genom att utforska dina reaktioner.

HER INTUITION WAS HER FAVORITE SUPERPOWER

/Fanny @flowwithfanny

Foto – privat

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.