Höstlovsspecial –12 aktiviteter (som är gratis) att göra tillsammans med familjen

Att vara aktiv tillsammans med familjen på höstlovet behöver varken kosta en massa pengar eller innebära långa höstlovsresor. Foto. Shutterstock

När det är höstlov vill du så klart ha någonting att göra. Men det behöver inte bli dyrt. Här har vi listat 12 roliga aktiviteter som är helt gratis! 

12 aktiviteter som är gratis

I am ready´s bloggare Jenny och Ingela är fyrbarnsmammor och proffs på roliga aktiviteter som är gratis. Här delar med sig av sina bästa höstlovstips!

J: – På fritidsbanken i Västerås kan du avgiftsfritt låna olika sportartiklar i 14 dagar. Perfekt om du vill testa någon specifik sport. De flesta artiklar är skänkta.
I: – Ja, googla ”gratis aktivitet barn + din stad” så får man fram flera förslag på kostnadsfria aktiviteter!

I: – Utflykt till exempel skogen/parken med Korvgrillning på anordnad grillplats (dessa finns ofta längs promenadstråk eller i parker)

J: – Allmän skridskoåkning i olika ishallar runt om i Sverige

J: – Besöka skejtparker (finns många utomhus) där du både kan skejta, åka bmx eller kickbike.

I: – Mata änder i stadsparken eller vid närmsta vattendrag.

J: – Det finns många nya lekparker som är utformade och skapade att locka till rörelse – i Västerås finns bland annat Poesiparken, Djäkneberget som även har en äventyrsbana i skogen och nybyggda Betesmarken i Gäddeholm. I Stockholm finns många!

I: – Stadsrunda där de kan få titta (!!) efter julklapp som de önskar sig samt som de skulle vilja skänka bort till organisationer som ger klappar till behövande barn

J: – En dag i skogen – utmana varandra och bygg en egen hinderbana med omkull fallna träd, klättra på stenar och så vidare…

I: – Ja, eller ta  en tur ut i skogen och plocka ris/växter till adventsljusstaken samt avluta med att gå hem och baka julbröd/lussebullar som fryses in i avvaktan på december. 

J: – Upptäck närområdet/staden på cykel! 

I: – Prata med fler föräldrar som är hemma med lovlediga barn och samla alla för barnlek, vuxenumgänge och fika.

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.