Ingela Laméus 37, gick ner 21 kilo på 90 dagar: Nu antar hon nästa utmaning och börjar blogga på I am Ready!

Fyrabarnsmamman Ingela Laméus kom i form på 90 dagar utan tillgång till gym eller genvägar. Tidigare kom alla andras behöv före hennes egna. Men nu har hon förstått att även hon måste må bra för att barnen ska må bra. Nu vill hon peppa andra kvinnor att tillåta sig att vara lite mer ego!

Ingela Laméus 37, har du kunnat följa i Mårten Nyléns och Viktklubbs 90 dagars kom i form-utmaning, då hon tappat mirakulösa 21 kg genom små medel. Nu antar hon en ny utmaning – som bloggare på I am Ready! 

Hur känns det att börja blogga på I am Ready?

Det känns jättespännande att börja blogga. För mig är det en relativt ny erfarenhet, men jag har lärt mig att våga göra sådant som är nytt då det är väldigt berikande och utvecklande.

Jag ser bloggandet som en möjlighet att få dela av mig av såväl min viktminskningsresa som vilka lärdomar jag har tillgodogjort mig under tiden. Jag har fått många frågor och funderingar på min instagram om vad och hur jag har gjort samt hur jag tänker mig att livet framöver skall komma att se ut, och det tänker jag att jag skall kunna dela med mig av här.

Ingela Laméus gick ner 21 kilo på 90 dagar: Nu börjar hon blogga på I am Ready!
Under coaching av Mårten Nylén och Viktklubb gick Ingela ner 21 kilo på 90 dagar. Nu vill hon dela med sig av sin resa och de verktyg hon har fått med sig. Framförallt vill hon peppa andra kvinnor att prioritera sig själva och vara mer ego, på ett bra sätt.

Du har precis gått igenom en stor livsstilsförändring, berätta lite om det?

För tre månader sedan blev jag antagen till ”kom i form på 90 dagar tillsammans med Mårten Nylén och Viktklubb” vilket var startskottet för min nya livsstil. Innan dess var jag en person som spenderade mycket av min lediga tid på soffan tillsammans med en påse godis och ett glas vin. Jag tog till vara på alla tänkbara ursäkter för att få unna mig godsaker samt motionerade ingenting! Jag skyllde på att jag har ett tufft jobb som tar mycket av min energi, att jag har fyra barn som tar mycket av min tid samt att jag har en skiftarbetande sambo vars träningar och matcher skulle prioriteras.

I samband med att jag blev uttagen så bestämde jag mig för att ändra på detta samt att jag skulle börja prioritera mig själv! Under de 90 dagarna så gick jag från att väga 81 kg till 60 kg samt att mentalt må så oerhört mycket bättre. Jag sover bättre, är gladare, är inte lika stressad samt kan hantera eventuella motgångar utan större bekymmer.

Vad har varit den största nyckeln till viktnedgången? 

Jag har gjort flertalet viktminskningsförsök förut utan att egentligen lyckas särskilt bra. Det beror mycket på att jag har gått in för det till 100% utan att lyssna på kroppen eller ge den de rätta förutsättningarna. Min strategi tidigare var att träna så mycket som möjligt samt att äta så lite som möjligt vilket gjorde att energin och bränslet i kroppen tog slut. När detta skedde så orkade jag inte fortsätta och återföll då i gamla vanor.

Den här gången har jag med hjälp av Mårten Nylén funnit balansen i viktnedgången, d.v.s. balans mellan kost, motion, stress och sömn. Det handlade om att äta mer, fördela energiintaget samt att träna smart.

Ytterligare ett vinnande koncept för mig har varit att planera. Jag har planerat veckans alla måltider och vilken träning jag ska göra för var dag. Denna planering har varit jätteviktig för mig för at jag inte skulle ge vilka för onyttiga alternativ eller att välja soffan framför promenaden eller spinningpasset.

3 tips på hur man kan hålla balansen i vardagen?

1.Planera innan vad som ska lagas/ätas till lunch eller middag samt fyll upp kylen/frysen med dessa livsmedel på söndagen.

2.Ställ väckarklockan 45-60 min tidigare än vanligt och ta en morgonpromenad, då är dagens träning avklarad innan dagens ens har börjat.

3.Om man känner sig stressad eller upplever att man inte får ihop livspusslet, fundera ut vad som stressar dig och försök minimera dess påverkan. Fokusera på vad man kan göra och inte så mycket på de saker som man inte hinner eller inte får in i planeringen.

Varför ska man följa din blogg?

Under denna viktminskningsresa så har jag hittat tillbaka till Ingela, hon som inte bara är mamma, kollega och sambo. Jag hade glömt bort henne men har insett vikten av att faktiskt prioritera sig själv och att det är tillåtet att fatta beslut som främst gynnar mig. På min blogg tänker jag dela av mig av vad jag gör för att prioritera mig själv och mitt välbefinnande samt hur jag gör för att få vardagspusslet att gå ihop. Jag kommer också dela med mig med av vad jag gör, och har gjort, för att ha en så hälsosam livsstil som möjligt. Min ambition är att inspirera och motivera andra till att leva hälsosamt samt hur man kan prioritera sig själv.

Snabbfakta om Ingela

Ingela Laméus gick ner 21 kilo på 90 dagar: Nu börjar hon blogga på I am Ready!

Namn: Ingela Laméus

Ålder: 37

Familj: Sambo (soon to be husband), fyra barn (2, 7, 12 och 13 år gamla) samt en bonusson som är 8 år

Bor: I ett lagom trångt radhus i Älvkarleby

Gör: Arbetar som gruppledare på Älvkarleby kommun

Motto: ”Den bästa motionen är den som blir av” och ”Det blir inte bättre än man gör sig”

Aktuell som: Ny livsstilsbloggare på I am Ready. Följ bloggen HÄR

Gör som Ingela: Kom i form med Mårten och Viktklubb!

Läs mer Så gick vi ner i vikt med Mårten och Viktklubb

Över 500 000 nöjda medlemmar kan inte ha fel.
– bli medlem i dag! Klicka HÄR

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.