Komma bort: Avkoppling på Kanarieöarna

Den finns många anledningar att semestera på Kanarieöarna ... Här listar vi åtta av dem! Foto Shutterstock

Motivation kan komma fran flera hall. Ibland är det bästa att bara komma bort från vardagen och få lite perspektiv på saker och ting. Lyxen att få rå sig själv lite grann, njuta av ledigheten men också för att boosta upp D-vitamin förrrådet.

I den kanariska skärgården finns det numera åtta erkända öar. Förra året lades den lilla ön La Graciosa till på listan efter önskemål från lokalbefolkningen. Kanarieöarna tillhör de mest besökta platserna i Spanien och är ett sedan länge traditionellt resmål för svenskar påvåren, sommaren och hösten.

8 populära resmål på Kanarieöarna

Här får du en närmare presentation av de 8 öarna som visar vilka de är och vad som också är unikt med dem.

Gran Canaria: Den populäraste och tredje största ön. Landskapet är varierande och det finns fyra olika klimatzoner. Resenärer väljer ön för valmöjligheterna att både kunna sola, bada, träna, festa och utforska berg och dalar. Det finns en modern stad, Las Palmas, och det finns pittoreska byar.

Teneriffa: Teneriffa är den största ön och kombinerar ocksålite av allt. Det finns alla möjligheter att vandra och cykla, sola och bada. Vulkanen Teide, ett livligt nattliv och långa stränder lockar över tio miljoner besökare om året.

Lanzarote: Lanzarote var en gång vad Gran Canaria är idag. Nu har resenärerna blivit lite mer sofistikerade och vill hellre vandra på vingårdar och fokusera på hälsan. Ön är känd för sina vita viner.

Fuerteventura: Den näst största ön och ett paradis för surfare. Är det sol och bad som eftersöks är Fuerteventuras stränder de allra bästa. Det blåser ofta på ön och är ett perfekt resmål för vind- och kitesurfare.

La Graciosa: Ön är en nationalpark på29 kvadratkilometer som ligger utanför Lanzarote. Här bor cirka 750 invånare, men närmare 25 000 turister besöker ön varje år. Det går flera båtturer mellan Lanzarote och byn Órzola.

La Palmas: Det här är den grönaste av öarna. Det finns djupa dalar och gröna skogar tack vare ett bördigt landskap. Det finns vandringsleder över hela ön. Hit åker de som vill vandra och cykla.

La Gomera: Ön är liten och har ingen egen flygplats eller några sandstränder. Hit reser aktiva resenärer som vill vandra i bergslandskap. Det går båtar mellan Gomera och Teneriffa.

El Hierro: Fram till 1500-talet kallades ön för världens ende. Den ligger ligger längre västerut än de andra öarna och är inte lika turisttät. Den västra delen är obebodd och den södra delen består av naturliga saltvattenpooler och vandringsleder.

Fuerteventura erbjuder ett semesterparadis för surfare Foto. Shutterstock

Konkurrens från andra ögrupper

Kanarieöarna har tappat besökare. Statistik visar att antalet minskade med nästan en halv miljon förra året. Resenärena har istället valt att åka till andra delar av Medelhavet.

Kroatien och Grekland lockar turister under sommarhalvåret och höster och fler väljer att resa till Turkiet och Egypten. Önantionen Malta har blivit ett tillhåll för svenskar som arbetar inom igamning, kundtjänst och försäljning.

Callcenter som Compello, Panlegis och Phonexica vänder sig specifikt till den skandinaviska marknaden. Tjänsterna växer och blir fler och när man läser om mr green förstår man varför. Deras nya VIP-klubb för trogna spelare erbjuder förmånder som snabbare uttag och personliga tjänster som account manager och concierger. Det arrangeras särskilda event och tävlingar. Den här typen av arbetsutveckling har bidragit till bättre infrastruktur och stadsutveckling, vilket i sin tur har fört med sig turismen.

Kanarieöarna har däremot inte tappat så många besökare att det har påverkat örarna avsevärt. Det har de gjort tidigare och öarna har alltid hämtat sig.

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.