Mårten Nylén gästar podden Livshjulet :”Vi behöver fler sunda förebilder”

Mårten Nylén intervjuas av journalisten Anna Hegestrand i podden Livshjulet om adoptionen från Korea och livets utmaningar, hälsofilosofin, kärleken till familjen och nya projekt som YouTube-satsningen NINJALIFE och onlinemagasinet Iamready.se . Foto: Livshjulet

För exakt 3,5 år sedan gästade Mårten Nylén podden LIVSHJULET som drivs av journalisten Anna Hegestrand. “Livshjulet” är ett verktyg som används inom personlig utveckling om man vill få en bättre överblick över sitt liv. Tårtbitarna i livshjulet är kärlek, familj och vänner, bostad, jobb och karriär, ekonomi, hälsa, kost och motion, fritid och personlig utveckling.

När Mårten var med i Livshjulet förra gången, var han aktuell med Biggest Loser och avsändare för några av världens största viktminskningsresultat … I podden berättar Anna, att hon efter första mötet med Mårten, gick hem med väldigt mycket inspiration och inställningen att börja “sitt nya liv”. Anna kickade igång med Mårten och den högt uppsatta målsättningen att komma i superform … Men vad hon inte visste då, var att hon inom kort skulle bli gravid med sitt första barn. Nu väntar hon sitt andra barn så “bikinideffen” får vänta ytterligare något år.

Även i Mårtens liv har det hänt massor med spännande saker sedan sist: Han har bland annat hunnit med att vara expertkommentator/programledare i Ninja Warrior och anlitas flitigt som föreläsare och inspiratör. Nytt för hösten är YouTube-satsning NINJALIFE … och sedan ett par veckor tillbaka webbsatsningen Iamready.se … I podden ställer Anna personliga frågor om adoptionen från Korea och hurudvida Mårten har för avsikt att söka sina rötter. Hans stökiga tonårsproblem som ledde fram till att han skapade sig till den han är idag, kärleken till hustrun Malin, för-och nackdelar med att vara impulsiv och en känslomänniska och mycket mycket mer. Anna lyfter även betydelsen av  “sunda förebilder” för unga, och hur sociala medier/ Instagram både kan vara en källa till stress och motivation. Här kan du läsa ett utdrag ur podden om Mårtens visioner med I am Ready och varför han tror att sajten behövs:

Du jobbar som PT och du föreläser och har precis lanserat YouTube-kanal (NINJALIFE) och nu iamready.se Vad var den starka motivationen till att starta den här sajten? Och hur Arbetar du och Malin tillsammans?

– Jag har ju tänkt på det här i 5 år. Framförallt när man ser vilket håll hälsodefinitionen har gått åt. Jag vill göra skillnad. Jag har suttit och planerat det här med Malin väldigt länge nu och hon är extremt duktig på att skriva och organisera … och jag når ju ut till människor, folk lyssnar på det jag säger. Och när det kommer till Iamready.se så vill vi erbjuda någonting för alla. Vill man lära sig bättre löpteknik … lära sig att äta bättre så har vi experter för det. Oavsett om du har svagaste länken med sömnen, stress, träning eller maten ska det vara enkelt att hitta bergiplig och pålitlig information. Det känns verkligen som det finns ett behov där ute. Vilket gör att det känns otroligt hedrande och kul att äntligen få släppa iväg projektet nu.

Är det du som är idésprutan hemma och så landar Malin projekten?

– Vi samarbetar. Malin är kanske lite mer ”yvig” och jag vill gärna ta en sak i taget. Vi är båda jättekreativa med på olika sätt. Det gör att vi kompletterar varandra och blir ännu starkare i och med det. Och sen har vi teamet som också är kreativa. Vi har handplockat våra medarbetare. Det är bara bra folk. Alla har hjärtat på rätt ställe och vi delar samma syn på hälsa vilket gör det enkelt att samarbeta då vi vill åt samma håll. Min första tanke var att göra ”världens mest effektiva hälsoteam” … Det kan ju låta lite kaxigt men vi får se hur det slutar. Vi sitter kanske här om tre år igen, vad vet jag? 😉

HÄR kan du lyssna på podden som finns på Acast och klipps av Kim Virsén.

Följ Mårten på instagram @martennylen för daglig pepp och inspiration. Just nu är han tillbaka i LA … och vad som händer där får du se senare i NINJALIFE.

Mårten Nylén gästar podden Livshjulet : ” Vi behöver fler sunda förebilder"
Mårten i Livshjulet 3,5 år senare …  Foto: Livshjulet

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.