Stiftelsen Trygga Barnen “skålar” för en nyktrare midsommar

Olivia Trygg Larsen, verksamhetschef på Trygga Barnen, hoppas på att kampanjen "efter nubben" som är framtagen i samarbete med rekambyrån Nord DDB, ska inspirera vuxna till att reflektera kring snapsandet och förhoppningsvis slå av på takten. Eller inte dricka alls i barns närvaro. Foto. Pexels.com

I dag släpper stiftelsen Trygga Barnen midsommarkampanjen ”efter nubben”, vars syfte är att uppmärksamma hur barn påverkas av föräldrarnas beteendeförändring i takt med att spriten rinner till.

Olivia Trygg Larsen, verksamhetschef på Trygga Barnen, hoppas på att kampanjen “efter nubben” som är framtagen i samarbete med rekambyrån Nord DDB, ska inspirera vuxna till att reflektera kring snapsandet och förhoppningsvis slå av på takten. Eller inte dricka alls i barns närvaro.

– Midsommar är den absolut stressigaste högtiden för Systembolagets anställda. Vilket säger en del om hur många som förändrar sin alkoholkonsumtion den här veckan. För oss på Trygga Barnen är det en chans att påminna om att ett vuxet firande inte alltid är något att fira för barnen, säger Olivia Trygg Larsen i Resumé.

Läs här Trygga barnen släpper “snapsvisa” inför midsommar

Olivia talar utifrån egen erfarenhet då hon själv växte upp med en pappa, som slutligen dog en för tidig död på grund av sviterna av alkoholism. Tillsammans med mamma Agneta Trygg grundade hon Stiftelsen Trygga Barnen som sedan starten 2010, har arbetat aktivt för att stötta barn och unga upp till 25 år som har en närstående som har problem med alkohol eller andra droger.

Efter Nubben

Melodi: Hej tomtegubbar

“Tänk om jag kunde va nån annan
När midsommardagen kommer
Tänk om jag kunde va nån annan
När midsommardagen kommer
Jag skulle slippa mammas skratt
Som helt plötsligt låter tafatt
Tänk om jag kunde va någon annan
När mammas lång-kramar kommer

Tänk om jag hade någon annan
Att vara med den här kvällen
Tänk om jag hade någon annan
Att vara med den här kvällen
Jag skulle vara med min vän
När pappa slutas kännas igen
Tänk om jag hade någon annan
När pappa slocknar på kvällen”

 

Om stiftelsen Trygga Barnen

Stiftelsen Trygga barnen arbetar för att alla barn och unga ska få det stöd och den hjälp som de har rätt till så tidigt som möjligt. För att på så vis förebygga psykisk ohälsa för dessa barn och unga, genom tidiga insatser minska risken att de själva går in i eget missbruk. Stiftelsens handfasta stödverksamhet bygger på att de stödsökande ska kunna identifiera sig med personalen på Trygga Barnen och därför har alla som arbetar med stödverksamheten egna erfarenheter av missbruk-,beroendeproblematik och/eller psykisk ohälsa i familjen. Trygga barnens uppgift är att kunna ge det stöd som dessa barn och unga behöver och visa att de har rätt att må bra även fast någon i familjen mår dåligt.

Barn som far illa angår alla!

 

Läs mer om Trygga barnen och hur du som vuxen kan bidra till ett tryggare samhälle för barn att växa upp i. www.tryggabarnen.org

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.