Tips på utflykter du kan göra med bilen i sommar

Foto. Greyerbaby/Pixabay.com

Vi kan nog alla hålla med om att den här sommaren inte riktigt blev som vi tänkte. Men även under en galen pandemi behöver man ju ta semester och vila upp sig! Många har varit hemma oerhört mycket senaste månaderna, särskilt om de har jobbat hemifrån, och nu behöver de miljöombyte.

Här kommer några tips på utflykter du kan göra i sommar som är riktigt kul för hela familjen, samtidigt som ni kan hålla avstånd och undvika smittorisk! För att vara på den säkra sidan, undvik att åka på helgen när alla andra också vill roa sig. En vardagsförmiddag är ett bättre alternativ!

Ängelholms hembygdspark

Detta ställe är perfekt för barnfamiljen. Här finns små muséer ni kan gå in i om det inte är för mycket folk. Det finns också gott om djur att titta på och kanske till och med klappa, till exempel hästar, getter och fina fåglar. Ta med egen fika för att slippa stå i kö och lägg en picknickfilt på något fint ställe i den vackra parken.

Hallandsgården

Hallandsgården är ett friluftsmuseum i Halmstad med gamla byggnader från olika delar av Halland. Det ligger på galgberget, som är en skogsbeklädd kulle som är väldigt trevlig, trots att det var här man brukade hänga brottslingar förr i världen. Hallandsgården har ett mysigt café där ni kan sitta ute och njuta av våffla och kaffe. Om ni har barn ligger Sagoängens lekplats ett stenkast bort där traditionell lekplats och klätterträd lever i symbios. Oerhört mysigt, billigt och lätt att hålla avstånd!

Tänk på att sommartiden är varm och att inte lämna spädbarn och hundar/husdjur längre stunder i en varm bil. Foto. Pexels/Pixabay

Tivoliparken

I Kristianstad ligger Tivoliparken, som är en park för alla som älskar svensk sommaridyll. Här finns vackra planteringar, fåglar och lekplatser. Till och med en vattenlekplats (glöm inte ombyteskläder till ungarna!)

Smultronstället

Gillar du glass? I så fall är Smultronställets glasscafé i Söderköping ett absolut måste. De har massor av fantastiska glasskompositioner att välja mellan och 150 sittplatser, vilket gör att det går lätt att hålla avstånd om du går dit när det inte är så mycket folk.

Gustavsvik

Badhuset Gustavsvik i Örebro är en dröm för alla som älskar att bada, både stora och små. Det här är ett riktigt högklassigt äventyrsbad som ni kommer prata om länge. Tydligen dör coronaviruset av klorerat vatten, så länge som ni håller avstånd till andra behöver ni inte vara oroliga.

Gränna

Kanske är detta Sveriges mysigaste sommarstad. Se på hur polkagrisar blir till, spatsera på kullerstensbelagda gator och bara njut.

Gör bilsemestern bekväm och rolig

Att bilsemestra kan lätt bli lite stressigt om man inte planerar. Här kommer en lista på saker som gör den så mycket bättre!

  •  Förbered en lång spellista, skaffa Spotify Premium.
  • Ta med pyssel till barnen.
  • Packa med dricka och snacks.
  • Bestäm i förväg var ni ska pausa så att barnen vet hur långt det är kvar.
  • Gör bilen bekväm med nackkuddar, köp skräddarsydda bilmattor från bilmattor.com som inte glider omkring och bra högtalare.
  • Låt barnen vara med och planera vart ni ska åka. Ha ett litet familjemöte och engagera dem.

Läs mer Få Mårtens Nyléns smarta semesterprogram utan redskap

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.