Hälsa

Hjälp.Vem ska rädda ”selfie-Sverige”?

Såg du inslaget på Nyhetsmorgon i måndags, där Henrik Fexeus pratade om hur teknikanvändandet har accelererat och att vi går mot en kommunikativ samhällskris? Hur vi ägnar mer tid åt mobilen än våra egna barn. När jag satt på pendeltåget häromdagen hörde jag en liten tjej lyfta ”Arthur och minimojerna” som sitt starkaste barndomsminne förknippat med pappa. Utav samtalet att döma, med ”farmor”, förstod man att föräldrarna var separerade…  Ett tekniksamhälle på glid, där Ipads och snabbmat är en vanlig problemlösning i en familj med  två dubbeljobbande föräldrar. Eller, som i vissa fall, bara en.

Det är inte utan att man vill skrika rakt ut ibland när man tänker på vart samhället är på väg …  När man ser sig omkring och reflekterar över vilka som ska ta över ansvaret som morgondagens vuxna. Hjälp. Vem ska rädda ”selfie-Sverige”?

Tips! Läs intervjun som jag gjorde med Henrik Fexeus HÄR.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply