Hälsa

Svinnöjdhetens tryne

Det här är jag som visualiserar svinnöjdhetens tryne. Känner mig SVINNÖJD över att ha överfört 800 mejladresser från post-it-lapparna från Fitnessfestivalen till I am ready´s nyhetsbrev. Ett riktigt grisgöra har det varit, men någon måste ju göra “skiten”. För det är nämligen via nyhetsbrevet du kommer att få inbjudan till träningseventet i början av nästa år. Det är fritt fram för alla att anmäla sig till, bara att knappa in förnamn och mejladress via “nyhetsbrevsfunktionen” på hemsidan. Kan knappast bli enklare. Och eventet är gratis. Bara en sån sak.

På Fitnessfestivalen arrangerade vi en tävling med vinst varje gång, med utmaningen att skriva på en färgglad post-it-lapp vad som gör dig glad. Nu när jag gått igenom alla glada lappar, kan jag konstatera att det som var mest återkommande är familj/partner, kärlek och träning.

Inte en enda skrev ”min Chanelväska”, min nyinköpta Tessla eller senaste modellen av Iphone. Glitter och glamour, skumpa och fina saker kan såklart ha ett personligt värde, men det kommer knappast vara prylarna vi minns när vi så småningom “checkar in” hos gubben Gud. Har svårt att tro att det finns någon som ligger och dör som tänker ”jag ångrar att jag inte köpte den där jättedyra väskan” … Men det kommer säkert finnas många som ångrar att man inte levde livet fullt ut, när man väl hade chansen.

Så… note to self. “Carpe vitae” (fånga livet) Lever du ett liv där du, åtminstone för det mesta, känner dig nöjd och glad? Om svaret är “nja” kanske det är dags att börja analysera hur nöjd du tror att du kommer känna dig… om ytterligare 10 år, i samma livssituation? Det mesta går att påverka om du verkligen vill och orkar/vågar jobba för det. Med det sagt …. livet går inte i repris min vän. Livet är det där diffusa som fladdrar förbi i periferin… undertiden vi är upptagna med annat.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply